Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στόχευση σε διαφορετικά ακροατήρια
Μάχη συσπείρωσης των οπαδών τους δίνουν Μπακογιάννη και Σαμαράς
Προσπάθεια συσπείρωσης των οπαδών τους δίνουν οι δύο βασικοί υποψήφιοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, εστιάζοντας όμως σε διαφορετικά ακροατήρια: Στο νεανικό κοινό και τις γυναίκες η Ντόρα Μπακογιάννη και στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την προσχώρηση του Αρη Σπηλιωτόπουλου στο στρατόπεδό της, προανήγγειλε την Τρίτη το βράδυ από τη Λάρισα συμμετοχή νέων ανθρώπων στην ηγετική ομάδα του κόμματος εφόσον εκλεγεί.
Η ΝΔ, είπε η κα Μπακογιάννη, έχει ανάγκη από μία ηγετική ομάδα με νέους ανθρώπους, με στελέχη ικανά, αποτελεσματικά, με απήχηση στην κοινωνία.
«Στελέχη που να προσελκύουν τους νέους πολίτες και τους προβληματισμένους πολίτες. Μια ηγετική ομάδα με ότι καλύτερο διαθέτει η Νέα Δημοκρατία» πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο της ομιλίας της η υποψήφια για την αρχηγία της ΝΔ «έριξε το γάντι» στους άλλους δυο υποψηφίους, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, καλώντας τους να πάρουν θέση σχετικά με τις προτάσεις που υπέβαλε για το κόμμα.
«Οι άλλοι υποψήφιοι αποφεύγουν να δεσμευτούν συγκεκριμένα. Καλώ τον Αντώνη Σαμαρά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να τοποθετηθούν. Να μας πουν τις απόψεις τους. Γιατί είναι δημαγωγικό να καταγγέλλουμε τους μηχανισμούς, και να αποφεύγουμε να δεσμευτούμε για το πώς δημοκρατικά θα τους καταργήσουμε» είπε.
Νωρίτερα, σε ομιλία της στα Τρίκαλα η Ντόρα Μπακογιάννη επανήλθε στην κριτική της περί «περιχαράκωσης» θέτοντας εκ νέου το δίλημμα εάν οι ψηφοφόροι της ΝΔ «θέλουν ένα κόμμα μεγάλο, δυαντό και ενωμένο, το οποίο θα μπορεί να διεκδικήσει αύριο μία νέα κυβερνητική εντολή, ή ένα κόμμα μικρό, περιχαρακωμένο, στο άκρο του πολιτικού σκηνικού.
Η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά αναμένεται σήμερα από τον νομό Έβρου όπου θα περιοδεύσει. Ο ίδιος έχει δώσει ήδη το στίγμα του και την στόχευσή στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία τονίζει πως πρέπει να ιδεολογικοποιηθούν οι διαφορές της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.
«Αυτό που βλέπω μπροστά μου είναι ακριβώς η φωτογραφία της ανατροπής των πραγμάτων που όλοι μας θέλουμε. Είναι ένα μήνυμα αλλά είναι και μια εντολή, είναι μια εντολή να φύγουμε πλέον. Να απελευθερωθούμε σα ΝΔ από τους μηχανισμούς και από τα φέουδα και να δείξουμε το σεβασμό που πρέπει στους απλούς ανθρώπους. Κάτω στη βάση, στη κοινωνία, σ' αυτό που είναι ο απλός οπαδός της ΝΔ» είπε τη Δευτέρα κατά την περιοδεία του σε Θήβα, Λαμία και Λιβαδειά.
* Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε συνάντηση στη Λάρισα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Κοκκινούλη. Ο τελευταίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εύχομαι στην Ντόρα Μπακογιάννη ολόψυχα να πετύχει στον σκοπό της. Ελπίζω και εύχομαι στις 29 Νοεμβρίου η ΝΔ να εκλέξει αρχηγό για να ασχοληθεί και με τα προβλήματα του αγρότη».