Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ



ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΔΥΟ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ
ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, πανηγυρίζουν για δεύτερη φορά μέσα στο έτος, δύο Ιερές Μονές της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Η πρώτη είναι η ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, στην οποία ανήκουν οι πλείστοι των Ιερομονάχων της Τοπικής μας Εκκλησίας, οι ......
οποίοι διακονούν και ιεραποστολικά μέσα στον κόσμο. Αφ’ εσπέρας Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 6.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυξ, συμπαραστατούμενος από το νέο Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια και άλλους αδελφούς της Ιεράς Μονής. Το πρωί και ώρα 7.00 της κυριωνύμου ημέρας Τετάρτης 3 Νοεμβρίου 2010 θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, όπου θα προεξάρχει και θα κηρύξει το θείο λόγο ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ.

Η δεύτερη Ιερά Μονή που εορτάζει είναι του Αγίου Γεωργίου Ηλίων, στην οποία ασκούνται 8 μοναχές, υπό την Καθηγουμένη Γερόντισσα Πελαγία. Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 5.30 μ.μ. θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 στις 7.00 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στις Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας, Ιεροκήρυξ.


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ