Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση ΚΕΔ



Με αφορμή τη νέα προσπάθεια απαξίωσης της ΚΕΔ, σύμφωνα με την οποία χρησιμοποιούνται σε αγώνες Super League διαιτητές που έχουν αποτύχει σε αγωνιστικές δοκιμασίες (υπό εντυπωσιακούς τίτλους όπως «Σφυρίζουν οι κομμένοι του Ντάλας»), είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η πλήρης αλήθεια με μια απλή παράθεση γεγονότων:
Στις 15 Νοεμβρίου, ....
παρουσία του κ. Ντάλας, πραγματοποιήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή αγωνιστικές δοκιμασίες για διαιτητές και βοηθούς της Super League. Σε αυτές απέτυχαν επτά διαιτητές, τέσσερις βοηθοί διαιτητές, καθώς επίσης δεν συμμετείχαν λόγω τραυματισμού ή διεθνών υποχρεώσεων πέντε διαιτητές και οκτώ βοηθοί διαιτητές. Έκτοτε, όσοι διαιτητές ή βοηθοί απέτυχαν στις αγωνιστικές δοκιμασίες, δεν ορίστηκαν σε κανέναν αγώνα.
Κατόπιν τούτου, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας έκανε χρήση των ισχυουσών κανονιστικών διατάξεων και συγκεκριμένα των προβλεπομένων στο άρθρο 22 του κανονισμού υλοποίησης και εφαρμογής του συστήματος διαιτησίας για την επανεξέταση των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν.
Στις 17 Δεκεμβρίου στο Περιστέρι, επίσης παρουσία του κ. Ντάλας, πραγματοποιήθηκαν νέα αγωνιστικά τεστ για διαιτητές και βοηθούς διαιτητές, που είτε είχαν αποτύχει στις δοκιμασίες του Νοεμβρίου είτε, για διαφορετικούς λόγους, δεν συμμετείχαν σε αυτές. Στις δοκιμασίες του Δεκεμβρίου δεν πήρε μέρος ένας διαιτητής που δεν πέτυχε ούτε στα αγωνιστικά τεστ του Νοεμβρίου (και δεν ορίζεται σε αγώνες), καθώς επίσης ένας βοηθός διαιτητή, που ήταν σε θέση να υποβληθεί σε δοκιμασίες τον Ιανουάριο και συγκεκριμένα στις 13/1/2015 στην αντίστοιχη δοκιμασία διαιτητών και βοηθών της Β’ Εθνικής στη Νέα Ιωνία. Οι επιτυχόντες στις μεταγενέστερες δοκιμασίες, δηλαδή της 17ης Δεκεμβρίου, τέθηκαν στη διάθεση της ΚΕΔ και από τότε ορίζονται σε αγώνες.
Η απλή παράθεση των γεγονότων είναι η μία και μοναδική αλήθεια, που κατ’ εξακολούθηση και καθ’ έξιν αποκρύβεται επιμελώς. Είναι προφανές, αν όχι εμφανές, ότι η κατασκευή δυσμενών εντυπώσεων για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και, κατ’ επέκταση, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, συνεχίζεται με την ίδια ένταση και την ίδια τακτική: αυτή της διασποράς ψευδών πληροφοριών, που ισοδυναμεί με τοποθέτηση λάσπης στον ανεμιστήρα.