Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΕΝΑΕ

Συνάντηση ΕΝΑΕ
με Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ


Συνάντηση στη Βουλή είχε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ με τον Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Την ΕΝΑΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος και τα μέλη του Δ.Σ κ.κ Γιάννης Μίχας Νομάρχης Πειραιά, Ιωάννης Μαχαιρίδης Νομάρχης Δωδεκανήσου, Νικόλαος Ζαμπουνίδης Νομάρχης Έβρου, Κλέαρχος Περγαντάς Νομάρχης Βοιωτίας, Παναγιώτα Γαζή Νομαρχιακός Σύμβουλος Φωκίδας και Ιωάννης Λύτρας Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλ/νιας. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παπανδρέου που δέχθηκε την αντιπροσωπεία της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ν.Α.
«Είναι γνωστό ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ιδρύθηκε το 1994 και έκτοτε αφέθηκε να έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και θεσμικά ελλείμματα τα οποία μεγαλώνουνε συνεχώς. Το 2004 υπήρξε μία σημαντική οικονομική ενίσχυση καθώς πενταπλασιάστηκαν οι πόροι και απαλλάχθηκε η Ν.Α από το άγχος των προνοιακών επιδομάτων. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν τελειώνουν, η ανάγκη της ελληνικής περιφέρειας είναι μεγάλη και η εφαρμογή του 102 άρθρου του Συνάγματος περί οικονομικής αυτοδυναμίας και αυτοτέλειας είναι απολύτως αναγκαία.»
Ο κ. Δράκος τόνισε ότι υπάρχει έτοιμος ο Κώδικας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία της ΕΝΑΕ με το Υπουργείο Εσωτερικών και απομένει αυτός να κατατεθεί στο εθνικό κοινοβούλιο και να γίνει νόμος του κράτους.
Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ, επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των Ν.Α.
«Η Διοικητική Μεταρρύθμιση δεν μπορεί να ματαιωθεί αλλά πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διαβούλευση και να παρθούν αποφάσεις για την υλοποίησή της, αφού πρωτίστως ληφθεί υπόψη η νέα παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα και συγκυρία», δήλωσε ο κ. Δράκος.