Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΚΕΔΚΕ

Ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ
για το τέλος παρεπιδημούντων
Ύστατη έκκληση στην Κυβέρνηση να ανακαλέσει τη διάταξη για το τέλος παρεπιδημούντων και να ξεκινήσει διάλογος με την Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και στον τομέα του τουρισμού απευθύνει η ΚΕΔΚΕ.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση, απαντώντας σε δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, διευκρινίζει πως ακόμη και με την αύξηση του ποσοστού υπέρ της ΤΑ από τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία προορίζονται για να καλύψουν το κόστος όλων των έως σήμερα μεταφερθεισών κρατικών αρμοδιοτήτων στους δήμους, όπως το κόστος της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, των κοινωνικών υπηρεσιών, της συντήρησης των σχολείων, της συντήρησης των δρόμων, της λειτουργίας των αθλητικών κέντρων, της πολιτικής προστασίας καθώς και όλες τις δαπάνες μισθοδοσίας των 10.000 περίπου υπαλλήλων, δεν αρκούν για να καλυφθούν πλήρως.
«Άρα πριν ο κ. υπουργός επιδοθεί σε εύκολες δημαγωγίες και επικοινωνιακά τρυκ και αν θέλουμε, ως χώρα, να απαντήσουμε με αξιοπιστία στην οικονομική κρίση και όχι να ρίχνουμε τα βάρη των συνεπειών της στην πλάτη των μη εχόντων - εν προκειμένω των δήμων - καλό θα είναι να φροντίζουμε να βρίσκουμε και αξιόπιστα επιχειρήματα. Διαφορετικά, αυτά καταντούν έωλα και διάτρητα», καταλήγει η ανακοίνωση.