Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ

Στάση... Εργοτέλης!
Τη δεύτερη ήττα του γνώρισε ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Με γκολ του Κουτσιανικούλη στο 22΄ ο Εργοτέλης ήταν ο μεγάλος νικητής με 1-0 στο Παγκρήτιο, αποτέλεσμα που σε πολύ μεγάλο βαθμό εξασφαλίζει στους Κρητικούς την παραμονή τους στα μεγάλα σαλόνια.

Αστ. Τρίπολης-ΑΕΚ: 0-1
Σε ένα πολύ κακό από πλευράς ποιότητας παιχνίδι, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, σημείωσε ο Μαϊστόροβιτς στο 86ο λεπτό.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: 1-0
Σημαντική νίκη πέτυχε ο Πανσερραϊκός, στη προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στη κατηγορία, επί του Λεβαδειακού με 1-0, στο πλαίσιο της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μιλένκοβιτς στο 67ο λεπτό, ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες. Ο Λεβαδειακός από το 33' μετά την αποβολή του Ντιμπαλά, μ' απευθείας κόκκινη κάρτα, και η ομάδα των Σερρών από το 63', λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας του διαιτητή Κάκκου στον Παπάζογλου.
ΛΑΡΙΣΑ-ΑΡΗΣ: 1-1
Δύο πέναλτι έκριναν τον αγώνα Λάρισα-Αρης 1-1 στο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Ζουράφσκι στο 77΄ άνοιξε στο σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ ο Κόκε ισοφάρισε στο 88΄, με αποτέλεσμα η μάχη για την κατάκτηση της 5ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ, να παραμένει ανοιχτή για τους δύο σημερινούς αντιπάλους.
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: 0-2
Ο Πανθρακικός «έσπρωξε» τον Θρασύβουλο πιο κοντά στο «γκρεμό» της Β' εθνικής, καθώς νίκησε μέσα στην Φυλή με 2-0, στο πλαίσιο της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδας της Θράκης πήρε τη νίκη χάρη στο πέναλτι του Ριέρα στο 76ο λεπτό και το αυτογκόλ του Μαυρογενίδη στο 87'.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 2-1
Πανέτοιμος για την πρώτη μάχη με τη Βιγιαρεάλ (25/02) στην φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ έδειξε ότι είναι ο Παναθηναϊκός. Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, οι "πράσινοι" επικράτησαν 2-1 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, χάρη σε τέρματα των Σαλπιγγίδη (66΄) και Πετρόπουλου (72΄) με ισάριθμες κεφαλιές. Οι "κυανέρυθροι" μείωσαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με πλασέ του Εστογιάνοφ.
ΠΑΟΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ: 1-0
Τις πιθανότητες κατάκτησης της δεύτερης θέσης διατήρησε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος με γκολ του Κοντρέρας στο 79΄ νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Ξάνθη-ΟΦΗ 0-0
Ο ΟΦΗ άντεξε στην πίεση της Ξάνθης (κυρίως στο β' ημίχρονο) και κατάφερε να πάρει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας (0-0) μέσα στα Πηγάδια, ενισχύοντας την προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις και χαρακτηρίστηκε από τις δυνατές προσωπικές μονομαχίες, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα έντεκα παίκτες να δεχτούν την κίτρινη κάρτα!