Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ψήφισμα του Δ.Σ.
για κλείσιμο του Δημαρχείου
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας, κατά τη συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου 2009 και με αφορμή τις κινητοποιήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, εξαιτίας της καθυστέρησης ίδρυσης μόνιμης έδρας Εφετείου στη Χαλκίδα, εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
Εκφράζει για μια ακόμα φορά τη λύπη, οργή και αγανάκτηση για τη μη τήρηση των υπεσχημένων από την Κυβέρνηση.
Συμμετέχει και συμπαραστέκεται ενεργά στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ο οποίος συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του, στηρίζοντας όλες τις ενέργειες αυτού.
Αποφασίζει ομόφωνα το κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος του Δήμου Χαλκιδέων την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009, σε ένδειξη τόσο διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό της Εύβοιας, όσο και συμπαράστασης στο Δικηγορικό Συλλόγου Χαλκίδας.
Σύμφωνα με το παραπάνω ψήφισμα, θα παραμείνουν επίσης κλειστές, οι παρακάτω δημοτικές υπηρεσίες:
Ληξιαρχείο – Δημοτολόγιο
Το τμήμα Αλλοδαπών και
Τα Κ.Ε.Π. της περιοχής Κανήθου και στο Πάρκο Σκούρα (Βούρκος)

Ψήφισμα διαμαρτυρίας
και συμπαράστασης
στις κινητοποιήσεις του Ε.Κ.Ε.,
για την ανεργία
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας, κατά τη συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου 2009 και με αφορμή τις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, για την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009, εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας, διαπιστώνει ότι η οικονομική κρίση, η ύφεση, η αδυναμία σίγουρων προβλέψεων σε βάθος χρόνου, αφύπνισαν τον εφιάλτη της ανεργίας, ο οποίος κτυπά εκ νέου την πόρτα μας.
Εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του γιατί η κρίση τείνει να γίνει ιδεολόγημα επιτήδειο στην ανεύρεση δικαιολογιών για περαιτέρω απολύσεις.
Ο αγώνας απαιτεί τη συμμετοχή όλων και είναι υπόθεση όλων των πολιτών.
Ζητεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση και στήριξη των ανέργων που στις σημερινές συνθήκες είναι ακόμα πιο αναγκαία επίκαιρα.
Στέκεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό των εργαζομένων, συμπαραστέκεται ενεργά και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, πρωτοβουλίες και ενέργειες του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας.