Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
«ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ» και με το ΑΥΛΩΝΑΡΙ

Όλα πήγαν καλά για την πρωτοπόρο Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ενώ τίποτα δεν θα μπορούσε να πάει καλά για το ΑΥΛΩΝΑΡΙ αφού από νωρίς έπαιζε με 10 παίκτες.
Εμείς το ξαναγράψαμε, οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό ξέρουν και να κερδίζουν.
Ποιος άραγε μπορεί να σταματήσει την Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
Στις επόμενες 8 αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει στην έδρα της: ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ, ΕΡΕΤΡΙΑ, ΠΑΟΚ και εκτός έδρας: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΛΗΛΑ, ΠΡΟΚΟΠΙ/ΠΗΛΙ, ΕΥΒΟΙΚΟ Αγ. Νικολάου.
Η Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ έφτασε τους 53 βαθμούς κα ο μόνος αντίπαλός της είναι ο ΤΑΜΥΝΑΙΚΟΣ με 50 βαθμούς.

ΑΡΤΑΚΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1
Κέρδισε η Αρτάκη τον Ολυμπιακό και δείχνει πως του χρόνου θα είναι από τις ομάδες που θα βρεθούν στις πρώτες θέσεις.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στα πολύ χαμηλά του, αφού έμεινε στους 27 βαθμούς. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως θα κινδυνεύσει ο Ολυμπιακός αλλά σίγουρα κανείς από τους φίλους της ομάδας δεν είναι ευχαριστημένος με αυτή την εικόνα.
Η ΑΡΤΑΚΗ έφτασε στους 31 βαθμούς, ενώ ξεκίνησε με -6. Αγωνιστικά δηλαδή η ΑΡΤΑΚΗ θα είχε σήμερα 37 βαθμούς και θα βρισκόταν στη 4η θέση.


ΠΙΣΣΩΝΑΣ – ΛΗΛΑΣ 1-3
Είχαν κέφια οι ποδοσφαιριστές του ΛΗΛΑ και κέρδισαν μέσα στον ΠΙΣΣΩΝΑ.
Να θυμίσουμε πως στον α΄γύρο ο Λήλας είχε δυσκολευτεί στο γήπεδό του, αν και είχε κερδίσει τον Πισσώνα με 1-0.
Η πρώτη του νέου προπονητή της ομάδας έφερε και τα χαμόγελα στην ομάδα του Βασιλικού.
Ο κ. Ταυταρίδης μπήκε με το δεξί την ώρα που η πρώην ομάδα του, έχοντας στον πάγκο τον πρώην προπονητή του Λήλα κ. Τζοτζώκο, έχανε στον Άγιο Νικόλαο.
«Πάει για νίκη ο Λήλας» είχαμε γράψει. Ο φίλος που τηλεφώνησε και είπε πως θα πέσουμε έξω, καλό είναι να μας τηλεφωνήσει και πάλι!!!
Ο Πισσώνας μπαίνει κι αυτός σε περιπέτειες αφού είναι μια θέση πάνω από τις ομάδες που χάνουν την κατηγορία. Απομακρύνθηκε ο προπονητής κ. Μπασούκος και η ομάδα θα συνεχίσει με τον κ. Γιακόβλεβιτς.
Ο Λήλας πιστεύουμε πως πλέον δεν κινδυνεύει.

ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ – ΔΡΟΣΙΑ 1-3
Τα λουλούδια στη κυρία από μένα. Τελικά κυρία ήταν η ΔΡΟΣΙΑ, η οποία έδωσε, κατά πάσα πιθανότητα, τη χαριστική βολή στη ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ.
Τι γράψαμε εμείς χθες το πρωί;
«Η ΔΡΟΣΙΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΙΚΗ».
Τελικά η Δροσιά κέρδισε και η Προποντίδα βλέπει να δυσκολεύει η υπόθεση παραμονή στη κατηγορία.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά, επειδή όλοι με μια ελπίδα ζούνε, δεν είναι δυνατόν να την έχασαν όλοι.

ΕΥΒΟΙΚΟΣ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ 3-2 Τι είπατε; Ας μη τρελαθούμε. Ήταν δυνατόν ο ΕΥΒΟΙΚΟΣ του β΄γύρου να χάσει από τα ΑΛΑΤΣΑΤΑ τα οποία πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο;
Επειδή άλλαξαν προπονητή, θα κέρδιζαν τον Ευβοικό;
Παιδιά, ο Μάλιαρης ξέρει πως αν οι ποδοσφαιριστές το πιστέψουν, δεν θα χάσουν από κανέναν μέσα στην έδρα τους.
Τι έγινε στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου; Ο Ευβοικός στο α΄ημίχρονο έδειξε ποιος θα ήταν ο νικητής. Κέρδισε κατά κράτος τα Αλάτσατα και έκανε το 2-0, ενώ έχασε και πολλές ευκαιρίες.
Στο β΄ημίχρονο ο Ευβοικός πέτυχε ένα γρήγορο γκολ, έκανε το 3-0 και έδωσε γήπεδο στα Αλάτσατα. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία και μείωσαν σε 3-2 αλλά μέχρι εκεί. Εκτός απροόπτου «κούνησαν» το μαντήλι στην Α΄Κατηγορία.
Εμείς στις 13.00 το μεσημέρι δημοσιεύσαμε μια φωτογραφία με 3 σκυλιά τα οποία είχαν πάρει θέση. Τρία ήταν τα σκυλιά, τρία και τα γκολ για τον Ευβοικό.
Θα το επαναλάβουμε. Ο Μάλιαρης είναι γάτα κι ας μην τον πάνε κάποιοι. Ο Ευβοικός έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Να το πιστέψουν χρειάζεται.
Μπράβο και στους ποδοσφαιριστές και στον προπονητή και στον Πρόεδρο αλλά μπράβο και στον κόσμο και στα παιδιά «με τη μπάντα» που δίνουν άλλο χρώμα.
Ο Ευβοικός πάει καλά αλλά προσοχή γιατί το πρωτάθλημα δεν τελείωσε.


ΑΛΑΤΣΑΤΑ
Πώς θα σωθούν;
Εκεί στα ΑΛΑΤΣΑΤΑ ο κ. Τζοτζώκος δεν πρέπει όχι μόνο να ψάχνει βαθμούς αλλά να περιμένει και τα αποτελέσματα των αντιπάλων.
Τα ΑΛΑΤΣΑΤΑ μέχρι τέλος του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας: Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ, ΑΥΛΩΝΑΡΙ, ΔΡΟΣΙΑ, ΠΙΣΣΩΝΑ και την έδρα τους ΛΗΛΑ, ΚΥΜΗ, ΤΑΜΥΝΑΙΚΟ και ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ.
Έχουν 18 βαθμούς και θα χρειαστεί στους 8 αγώνες να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 15 βαθμούς για να έχουν κάποια τύχη.
Είναι ή δεν είναι ακατόρθωτο;

ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ
Δεν τα κατάφερε
Η ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ δεν τα κατάφερε μέχρι τώρα και δύσκολα θα σώσει την παρτίδα αφού έμεινε στους 20 βαθμούς μετά την ήττα από τη ΔΡΟΣΙΑ.
Στους επόμενους 8 αγώνες θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας: Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ, ΑΛΑΤΣΑΤΑ, ΠΑΟΚ και στην έδρα της: ΑΡΤΑΚΗ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΚΥΜΗ και ΤΑΜΥΝΑΙΚΟ.
Θα χρειαστεί τουλάχιστον 12-13 βαθμούς για να παραμείνει στη κατηγορία.
Μακάρι να τα καταφέρει η ιστορική αυτή ομάδα της Χαλκίδας.

ΠΡΟΚΟΠΙ/ΠΗΛΙ
Σε πολύ δύσκολη θέση
Το ΠΡΟΚΟΠΙ είναι και αυτό σε δύσκολη θέση, αν και κάποιοι πίστευαν πως θα σωθεί μετά τις νίκες εκτός με ΔΡΟΣΙΑ και ΑΛΑΤΣΑΤΑ.
Δεν ήταν όμως ίδια η συνέχεια για τη συμπαθή ομάδα. Στους επόμενους αγώνες θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας: ΑΡΤΑΚΗ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΕΡΕΤΡΙΑ και στην έδρα του: ΑΥΛΩΝΑΡΙ, ΚΥΜΗ, ΠΑΟΚ, Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΕΥΒΟΙΚΟ.
Και το ΠΡΟΚΟΠΙ/ΠΗΛΙ θα χρειαστεί πάνω από 12 βαθμούς για τη σωτηρία.

ΠΙΣΣΩΝΑΣ
Καμία στεθερότητα
Ο ΠΙΣΣΩΝΑΣ είναι σαν τον άνεμο. Αλλάζει πορεία τακτικά. Μία πάει καλά και την άλλη κάνει το χειρότερο.
Έχασε στην έδρα του και από τον ΛΗΛΑ και πλέον βλέπει μαύρα σύννεφα.
Τις τελευταίες αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει στην έδρα του: ΑΡΤΑΚΗ, Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ, Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΑΛΑΤΣΑΤΑ και εκτός έδρας : ΤΑΜΥΝΑΙΚΟ, ΔΡΟΣΙΑ, ΚΥΜΗ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
Ο ΠΙΣΣΩΝΑΣ πιστεύουμε πως με 10-11 βαθμούς θα εξασφαλίσει τη παραμονή του.


ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ-ΕΡΕΤΡΙΑ 1- 0 Χρειάσθηκε να αστοχήσει στο πέναλτυ η Ερέτρια, για να πάρει τους 3 βαθμούς και να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Η Ερέτρια προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βθμό της ισοπαλίας.


ΚΥΜΗ - ΠΑΟΚ 3-2 Εστω και στο τέλος η Κύμη τα κατάφερε και είδε επιτέλους νίκη, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ηομάδα της Κύμης θα πρέπει να φροντίσει ωστε να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση και στο νέο πρωτάθλημα να έχει καλύτερη τύχη.