Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ-ΧΑΛΚΙΔΑ 09 / 03 / 2009

Ξήλωμα των στύλων της Δ.Ε.Η.
στην πλατεία Αγ. Βαρβάρας
Σας υπενθυμίζουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 219/08 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Χαλκιδέων ενέταξε στον προϋπολογισμό του το κόστος για τη συμμετοχή του στο έργο, «Αισθητική αναβάθμιση δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας».
Με το ανωτέρω έργο, που ξεκίνησε με το ξήλωμα των στύλων της ΔΕΗ, στην οδό Βενιζέλου (2/11/08), επιχειρείται η αισθητική αναβάθμιση, με την υπογειοποίηση του δικτύου και την απομάκρυνση των στύλων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο προϋπολογισμός της α΄ φάσης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 133.124,00 € και χρηματοδοτείται κατά 50% από το Δήμο Χαλκιδέων και κατά 50% από τη ΔΕΗ.
Στα πλαίσια αυτά, την Κυριακή 15 Μαρτίου, συνεργεία της ΔΕΗ, με τη συνδρομή του Δήμου Χαλκιδέων, θα προβούν στην αφαίρεση των στύλων ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας.
Με την απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ, που αποτελούν εστίες αφισορύπανσης κ.ά, επιδιώκεται πέραν της αισθητικής αναβάθμισης και η απελευθέρωση των πεζοδρομίων για την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών.
Ασφαλτοστρώσεις
στο οδικό δίκτυο
του Δήμου Χαλκιδέων
Όπως είχαμε αναφερθεί σε προγενέστερο δελτίο μας (Νο 017/21-2-09), ο Δήμος Χαλκιδέων, έχει προγραμματίσει να γίνουν Ασφαλτοστρώσεις, σε ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του οδικού μας δικτύου.
Στα πλαίσια αυτά και βάσει του προγράμματος, από το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου ξεκινούν οι εργασίες καθαίρεσης (φρεζάρισμα) του οδοστρώματος, στην οδό Προαστείου.
Παρακαλούμε τους πολίτες και τους φίλους οδηγούς, να επιδείξουν κατανόηση, αποφεύγοντας τη συγκεκριμένη οδό κατά τη διάρκεια που εκτελούνται εργασίες και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της Δημοτικής Αστυνομίας ή της τροχαίας, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την ομαλή διεξαγωγή του έργου και τους εργαζομένους.