Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ζητά αύξηση των ωρών διδασκαλίας
Την υποχρεωτική διδασκαλία
των Θρησκευτικών
«υπενθυμίζει» ο Αρχιεπίσκοπος
Την αποστολή εγκυκλίου που να ξεκαθαρίζει την υποχρεωτική διδασκαλία των Θρησκευτικών, αλλά και την αύξηση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος, ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.
Σύμφωνα με τα Νέα, σε επιστολή του προς τον κ. Σπηλιωτόπουλο, που εστάλη στις αρχές Μαρτίου, ο κ. Ιερώνυμος ζητεί να ικανοποιηθούν επτά προτάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στις οποίες η ΔΙΣ κατέληξε αφού πρώτα μελέτησε τα πορίσματα της ημερίδας «Εκκλησία και θεολόγοι» η οποία είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο κ. Ιερώνυμος ζητά από τον κ. Σπηλιωτόπουλο να στείλει στα σχολεία σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο πως το μάθημα των Θρησκευτικών παραμένει υποχρεωτικό, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί πάγια θέση της Συνόδου και το ορίζει και το Σύνταγμα.
Ζητάει ακόμη «να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών στη Δευτεροβάθμια, Γενική, Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση», καθώς και να αυξηθεί ο αριθμός των θεολόγων για τη διδασκαλία του μαθήματος, ώστε να διοριστούν οι 4.000 αδιόριστοι θεολόγοι.
Να σημειωθεί πως στο θέμα της υποχρεωτικής διδασκαλίας των Θρησκευτικών έχει παρέμβει ο Συνήγορος του Πολίτη, κρίνοντας πως δικαίωμα απαλλαγής από το μάθημα έχουν όλοι οι μαθητές, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους.
Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «όλες οι δικαιολογίες που προβάλλονται είναι εκ του πονηρού και ό,τι είναι εκ του πονηρού είναι αποβλητέο».
Newsroom ΔΟΛ