Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στον εισαγγελέα
για το «πόθεν έσχες»

Στον εισαγγελέα στέλνει 354 εφοριακούς και υπαλλήλους πολεοδομιών ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίηκησης και Αυτοδιοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, επειδή δεν υπέβαλαν δηλώσεις «πόθεν έσχες», όπως όφειλαν.
Επίσης, όπως δήλωσε ο κ. Ρακιντζής στο ραδιοφωνικό σταθμό City, θα ζητήσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου για 30 υπαλλήλους, καθώς διαπίστωσε στην κατοχή τους αφύσικα μεγάλα εισοδήματα και ακίνητη περιουσία που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους.
Στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή έχουν μπει και περίπου 200 υπάλληλοι των παραπάνω υπηρεσιών, εξαιτίας των καταγγελιών που υπάρχουν γι’ αυτούς, για ατασθαλίες και πειθαρχικά παραπτώματα. Ο κ. Ρακιντζής δήλωσε ότι «έχουμε πάρει την απόφαση να χτυπήσουμε τη διαφθορά και την κακοδιοίκηση όπου τη βρίσκουμε».
Για όσους δεν υπέβαλαν «πόθεν έσχες», ο κ. Ρακιντζής είπε ότι θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη «για την παράβαση του νόμου και του καθήκοντος, ότι θα πραγματοποιηθεί ΕΔΕ και μπορεί να τιμωρηθούν μέχρι και με προσωρινή παύση».
Όσον αφορά τους 30 υπαλλήλους των οποίων θα ζητήσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου, ο κ. Ρακιντζής είπε ότι «αυτοί είναι υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα και ποινικά, όπως υπεξαιρέσεις, μη επιστροφή ΦΠΑ».
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «βρήκα σε κάποιους μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά πρέπει να τα ελέγξω με τις προηγούμενες δηλώσεις τους. Αυτή είναι μια πάρα πολύ αργή διαδικασία και επίμονη».