Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Πρωτοβουλία
Ξενοδόχων

Αγροτουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιοούνται στο χώρο της Βόρειας Εύβοιας διοργανώνουν στις 8 Απριλίου, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Ροβιών του δήμου Ελυμνίων, στις 6 το απόγευμα, ημερίδα με θέμα


"Τοπική Ανάπτυξη: Τουρισμός - Παραδοσιακά Προϊόντα - Πολιτισμός".

Θα δοθεί η ευκαιρία στους επαγγελματίες να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, να αναφερθούν στις προσπάθειές τους να διατηρήσουν την ταυτότητα του τόπου τους αλλά και να διαφημίσουν τις φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι ο Αντώνης Καλογήρου, οικονομολόγος & δημοσιογράφος, με θέμα "Εναλλακτικός τουρισμός και εστίαση στην οργάνωση και ανάπτυξη περιοχών με πεζοπορικό ενδιαφέρον", ο Ντίνος Κιούσης, δημοσιογράφος σε τουριστικά και γαστρονομικά θέματα (εφημερίδα Καθημερινή) με θέμα "Τουριστικές Υπηρεσίες και Γαστρονομία: Μονόδρομος Η Ποιότητα" και ο Λεωνίδας Μπαμπάνης, Γεν. Διευθυντής της C+L Media με θέμα τις τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Συντονιστής θα είναι ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος σε αγροτικά και αγροτουριστικά θέματα.
Έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού, ο νομάρχης, η Προϊστάμενη της Τοπικής Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο υπεύθυνος Τουριστικής προβολής του νομού Ευβοίας, οι δήμαρχοι της περιοχής, ο Δασάρχης Λίμνης και άλλοι οι οποίοι θα παρέμβουν με θέσεις και ερωτήσεις.
Την Πέμπτη 9 Απριλίου, οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν από μέλη της "Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας" στα καταλύματα των μελών της πρωτοβουλίας, στον Ενετικό Πύργο και στον Αγροτικό συνεταιρισμό Ροβιών.