Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Τα είπαν
οι αντιδήμαρχοι
Οι Αντιδήμαρχοι Καθημερινότητας και Καθαριότητας, τα "2 Κ" δηλαδή, τα είπαν για αυτούς οι οποίοι προκαλούν αφισορύπανση αλλά και για αυτούς οι οποίοι βγάζουν σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα όποια ώρα γουστάρουν και με όποιον τρόπο γουστάρουν.
Κύριε Ρουσόπουλε και κύριε Γεωργούλη, αυτά είναι γνωστά και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν κι εφόσον δεν προχωρήσετε σε μέτρα.
Η Παιδεία μας είναι τέτοια, που δεν μας επιτρέπει να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση.
«Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι», λέει ο λαός και εσείς το ξέρετε καλύτερα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Κύριε Ρουσόπουλε
, μόνο ένας τρόπος υπάρχει, για να αντιμετωπιστεί η αφισορύπανση και όλα τα σχετικά: επιβολή αυστηρών προστίμων στις επιχειρήσεις οι οποίες αφισορυπαίνουν αλλά και σε αυτούς οι οποίοι τοποθετούν τις αφίσες σε σημεία που απαγορεύεται.
Θα πρέπει για κάθε αφίσα να επιβληθεί πρόστιμο και σε αυτόν που δεν συμμορφώνεται, να του αφαιρείται η άδεια.
Να τιμωρούνται και οι επιχειρήσεις οι οποίες το έχουν παρακάνει με τα διαφημιστικά φυλλάδια, τα οποία αφήνουν στις εισόδους πολυκατοικιών και όπου βρούνε. Να επιτρέπεται αυτό μόνο εφόσον τα τοποθετούν στα γραμματοκιβώτια.
Κύριε Ρουσόπουλε, θα πρέπει πάνω στη κάθε αφίσα και στο κάθε διαφημιστικό να αναγράφεται το όνομα του υπεύθυνου της διαφημιστικής προβολής. Μόνο έτσι θα βρεθεί λύση και θα απαλλαχθεί η Χαλκίδα απ` αυτούς που ρυπαίνουν.
Κύριε Ρουσόπουλε, θα δικαιολογήσουμε τώρα τη φράση «το ψάρι βρομάει από το κεφάλι»:
Ακούσαμε τη κ. Ζλακώνη, πρώην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και υπεύθυνη για όλα αυτά, να λέει πως για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς είχε τοποθετήσει σε πολλές κολόνες «χαρτιά», με τα οποία ενημέρωνε τους επισκέπτες για τις εκδηλώσεις και έδινε και τηλέφωνα ανάγκης.
Όταν αυτό το κάνει μια πρώην Αντιδήμαρχος, γιατί να μην το κάνει ένας επιχειρηματίας ή ένας απλός πολίτης
Όταν ο Δήμος τοποθετεί διάφορα πάνω στις κολόνες και τα δέντρα, γιατί να μην τον μιμηθούν οι άλλοι;
Κύριε Γεωργούλη, δεν θα πρέπει να υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων στα σημεία που υπάρχουν σήμερα, τουλάχιστον στο κέντρο της Χαλκίδας. Όσο θα υπάρχει αυτή η κατάσταση, αυτά θα είναι και τα αποτελέσματα.
Θα πρέπει η κάθε πολυκατοικία να έχει τον δικό της κάδο στην είσοδό της. Μιλάμε για το κέντρο της πόλης. Αυτό θα λύσει πολλά προβλήματα.
Δεν θα το εφαρμόσετε όμως και τους λόγους τους ξέρουμε.
Να ξέρετε όμως κι εσείς πως όσο τα σκουπίδια τα πηγαίνουμε στον κάδο του Δήμου, ο οποίος βρίσκεται στη πόρτα του γείτονα, πολύ λίγο θα μας νοιάζει για το αν τα έχουμε σε καλές και κλειστές σακούλες ή αν τα βγάζουμε στην ώρα τους.
Κύριε Γεωργούλη, έχετε Επόπτες Καθαριότητας οι οποίοι εποπτεύουν όχι την καθαριότητα αλλά τους υπαλλήλους της καθαριότητας. Αλλάξτε τακτική. Χωρίστε τη Χαλκίδα σε περιοχές και οι επόπτες να περιπολούν τις ώρες που πρέπει, καθώς επίσης και η Δημοτική Αστυνομία ώστε να υπάρχει ο φόβος και να μην κάνει ο καθένας ό,τι θέλει.
Κύριε Ρουσόπουλε, κύριε Γεωργούλη, κύριοι Αντιδήμαρχοι της Καθημερινότητας και της Καθαριότητας, θέλετε; Μπορείτε;
Αν ΝΑΙ, τότε τολμήστε.
Αν ΟΧΙ,
τότε μείνετε στα λόγια και ο καιρός θα περάσει.