Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΚΚΕ

Επίθεση ΚΚΕ σε κυβέρνηση και κόμματα
μέσω της Διακήρυξής του
για τις ευρωεκλογές


Ομιλίες και περιοδείες σε όλη τη χώρα ξεκινούν τα κορυφαία στελέχη του ΚΚΕ, οι βουλευτές και η γενική γραμματέας, Αλέκα Παπαρήγα, εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.
Μάλιστα η Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο τις θέσεις του κόμματός της για τις ευρωεκλογές.
«Τώρα με το ΚΚΕ να κάνουμε ένα βήμα μπροστά» είναι ένα από τα συνθήματα της Διακήρυξης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για τις ευρωεκλογές και σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.
Η Διακήρυξη υπογραμμίζει ότι «στις ευρωεκλογές του Ιούνη μία απάντηση πρέπει να δώσουμε: φτάνει πια!
Με την ψήφο μας να τιμωρήσουμε όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που βάζουν πλάτη για να πέσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στο λαό».
Το ΚΚΕ υποστηρίζεται ότι «ο καβγάς μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπροστά στις ευρωεκλογές έχει κύριο και αποκλειστικό στόχο να εγκλωβίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση να εξωραΐσουν την ΕΕ, να εξασφαλίσουν την εναλλαγή στις επερχόμενες εθνικές εκλογές».
Εξαπολύει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση
, τονίζοντας ότι πρέπει να δεχτεί ισχυρό πλήγμα γιατί μέσα στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησής της παρουσίασε το πραγματικό, σκληρό, αντιλαϊκό πρόσωπο της πολιτικής της, ως εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Για το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι ούτε θέλει, αλλά ούτε και μπορεί να προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση, καθώς όπως υπογραμμίζει έχει την ίδια στρατηγική με τη ΝΔ.
Δριμεία η κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για διπροσωπία και καιροσκοπισμό, ενώ τονίζει ότι οι δηλώσεις του για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και την ευημερία των λαών αποτελούν «κούφια λόγια».
Για «εθνικισμό και λαϊκιστική δημαγωγία του ΛΑΟΣ» κατηγορεί τον ΛΑΟΣ το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι δημαγωγεί προκειμένου να συγκαλύψει τη στήριξη που προσφέρει στην πολιτική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ