Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Περιοδεία Σίμου Κεδίκογλου
στη Νότια Εύβοια
Σε χωριά της Νότιας Εύβοιας περιόδευσε ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου το διάστημα 21 με 24 Μαρτίου, στο πλαίσιο της αμφίδρομης επαφής, που έχει με εκπροσώπους φορέων και κατοίκους του Νομού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα χωριά: Άγιος Δημήτριος, Πόθι, Παραδείσι, Καλλιανούς, Ραπταίοι, Αργυρώ, Κριεζά , Ζάρακες, Κόσκινα, Μαρμάρι, Κάρυστο, Στύρα, Ανδρονιάνους, Κύμη, Πλατάνα, Κονίστρες και Αμάρυνθο.
Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε
, ότι εξασφαλίστηκε πίστωση 8 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ για την αποπεράτωση του δρόμου των Καλλιανών.

Τους αθλητές των special Olympics
καλωσόρισε ο Σίμος Κεδίκογλου
Τους αθλητές των Special Olympics καλωσόρισε στη Χαλκίδα ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου κατά την τελετή αφής της φλόγας της ελπίδας στη Χαλκίδα, όπου το διήμερο 26 και 27 Μαρτίου φιλοξενήθηκαν αγώνες ποδηλασίας στο πλαίσιο των περιφερειακών προγραμμάτων.
Η παρέλαση των αποστολών από τους νομούς της Εύβοιας της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και της Αττικής έγινε παρουσία των τοπικών αρχών την Πέμπτη 26 Μαρτίου από το χώρο του Δημαρχείου μέχρι το Κόκκινο Σπίτι.
Ο κ. Κεδίκογλου από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια του Συλλόγου «Άνθρωπος- Ελπίδα- Πολιτισμός» για τη σύσταση Τοπικής Επιτροπής Εύβοιας με στόχο τη συμμετοχή στα Special Olympics, το μεγαλύτερο αθλητικό πρόγραμμα στον κόσμο, που παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να προπονηθούν και να συμμετέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε περισσότερα από 30 Ολυμπιακού Τύπου εαρινά και χειμερινά αθλήματα.
Ο κ. Κεδίκογλου ευχαρίστησε την πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου για την ανταπόκρισή της στο αίτημα για τη συμμετοχή αθλητών της Εύβοιας σε αυτό το σημαντικό αθλητικό πρόγραμμα.
Όπως τόνισε ο σημαντικότερος δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας είναι να ενσωματώνει όλα τα μέλη της. Όσο δε για τα άτομα που συμμετέχουν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι όλοι τους πρωταθλητές στη ζωή και αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση, καθώς όσοι γνώρισαν παιδιά με νοητική υστέρηση εκτίμησαν το βάθος ψυχής που έχουν.
Ο κ. Κεδίκογλου επικροτεί κάθε προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που είναι απαραίτητες για την κοινωνική ισότητα και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, πιστεύοντας πως τα άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειές τους πρέπει να βγουν από την απομόνωση και να βρεθούν στο επίκεντρο δράσεων, που στόχο έχουν την εξάλειψη των διαφορών και των ανισοτήτων.
Νωρίτερα η κυρία Δεσποτοπούλου είχε αναφερθεί στη δράση του αθλητικού εκπαιδευτικού Οργανισμού special Olympics επισημαίνοντας ότι εκείνο που αποδεικνύεται είναι ότι τα άτομα με διανοητική αναπηρία μπορούν να καταφέρουν τα πάντα με επιμονή και υπομονή, μπορούν να σταθούν στα πόδια τους ως ισότιμοι πολίτες σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.