Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ξήλωμα των στύλων της Δ.Ε.Η.
στην πλατεία Αγ. Βαρβάρας
και στις παρακείμενες οδούς


Σας υπενθυμίζουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 219/08 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Χαλκιδέων ενέταξε στον προϋπολογισμό του το κόστος για τη συμμετοχή του στο έργο, «Αισθητική αναβάθμιση δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας».
Με το ανωτέρω έργο, που ξεκίνησε με το ξήλωμα των στύλων της ΔΕΗ, στην οδό Βενιζέλου (2/11/08), επιχειρείται η αισθητική αναβάθμιση, με την υπογειοποίηση του δικτύου και την απομάκρυνση των στύλων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο προϋπολογισμός της α΄ φάσης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 133.124,00 € και χρηματοδοτείται κατά 50% από το Δήμο Χαλκιδέων και κατά 50% από τη ΔΕΗ.
Στα πλαίσια αυτά, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2009, συνεργεία της ΔΕΗ, με τη συνδρομή του Δήμου Χαλκιδέων, πρέβησαν στην αφαίρεση των στύλων ηλεκτρικής ενέργειας της πλατείας Αγ. Βαρβάρας και τις παρακείμενες οδούς: Φαβιέρου, Ησαίου, Βασιλείου και Φίλωνος.
Στις ανωτέρω οδούς θα τοποθετηθεί αξονικός φωτισμός, ενώ στην πλατεία Αγ. Βαρβάρας επιστύλιος φωτισμός, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου ανάπλασης, που θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου.