Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΧΑΛΚΙΔΑ 23 / 04 / 2009
«Υπογραφή συμβάσεων,
για 6 Προγράμματα Κατάρτισης Ανέργων
σε Βασικές Δεξιότητες Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής
και Επικοινωνιών, από το Δήμο Χαλκιδέων»


Στα πλαίσια του Π.Ε.Π. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2000 – 2006 και του έργου: «Προγράμματα κατάρτισης Ανέργων σε Βασικές Δεξιότητες Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Δήμο Χαλκιδέων και του επιχειρησιακού σχεδίου “Δράσεις Αστικής Ανάπτυξης στην περιοχή Πάρκο Λαού – Καμάρες – Γηροκομείο – Αλάτσατα του Δήμου Χαλκιδέων”»
Μέτρο 3.7 (Άξονας 3 : «Βασικές και Κοινωνικές Υποδομές. Ενίσχυση του Αναπτυξιακού Ρόλου των Αστικών Κέντρων»,
Μέτρο 7: «Παρεμβάσεις Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε Τοπικές Ζώνες Αστικών και Ημιαστικών Κέντρων»), ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης και οι εκπρόσωποι των αναδόχων ΚΕΚ: ACME – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, ΚΕΚ ΚΡΟΝΟΣ ΕΠΕ, ΚΕ.ΣΥ.Ε.Κ. –Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ και ΚΕΚ PRAXIS, υπέγραψαν τις συμβάσεις υποέργων του ανωτέρω έργου, συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00 €.
Το έργο αυτό εντάχθηκε στις 30-10-2007 (αρ. αποφ. ένταξης περιφ/ρειας 12912/30-10-077) και οι συμβάσεις αυτές αφορούν τη λειτουργία 6 προγραμμάτων κατάρτισης για 114 άτομα και σε σύνολο 150 ωρών κατάρτισης ανά άτομο, με αμοιβή των καταρτιζομένων. Επίσης οι συμμετέχοντες στα εν λόγω προγράμματα, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν και πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων χρήσης Τ.Π.Ε., χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για το γεγονός της επιμόρφωσης - κατάρτισης ανέργων και της πιστοποίησης τους στη χρήση των νέων τεχνολογιών, που είναι προς όφελος των κατοίκων που διαμένουν στις συγκεκριμένες συνοικίες της πόλης μας.