Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Εθνική Νέων
Τουρκία-Ελλάδα 2-1
Με ήττα 1-2 από την Τουρκία ξεκίνησε η Εθνική Νέων τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην ενδιάμεση φάση (3ος όμιλος) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2009.
Η ελληνική ομάδα ήταν ανώτερη στο α΄ ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Νικλητσιώτης σε δύο περιπτώσεις (29΄, 33΄) δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Τούρκοι ήταν αποτελεσματικοί στις αντεπιθέσεις, σε αντίθεση με την εθνική μας που είχε δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ο Γιλντιρίμ στο 67΄ άνοιξε το σκορ, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια σπουδαίες ευκαιρίες (δοκάρια στο 71΄ και 80΄ από τους Ταχτσίδη και Ματσούκα, αντίστοιχα) της ελληνικής ομάδας για να ισοφαρίσει. Η Τουρκία διπλασίασε τα τέρματά της στο 86΄ με τον Αλμπαϊράκ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ματσούκας (χέρι του Γκουνγκόρ) με χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.
Τουρκία: Εργκούν, Κουρτουλούζ, Τσεκ (89΄ Γκουνγκόρ), Αζίζ, Αζκάλ, Μεμίς (46΄ Παρλάκ), Γιλντιρίμ, Σοζέν, Τορούν, Αλμπαϊράκ, Καγιά (81΄ Οσμάνογλου)
Ελλάδα: Λάμπρου, Σκόνδρας, Αυλωνίτης, Παπαδόπουλος (70΄ Γιάννου), Γκέντσογλου, Ταχτσίδης, Παληγιώργος, Νικλητσιώτης (59΄ Ματσούκας), Σοϊλέδης (51΄ Καρέλης), Αργυρόπουλος, Μαρουκάκης

*Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η διοργανώτρια Πορτογαλία επικράτησε 3-0 της Δανίας.
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέξης Αλεξίου, έκανε την εξής δήλωση: «Ηταν ένα πολύ καλό ματς, όμως δυστυχώς δεν μας ευνόησε η τύχη. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για να είμαστε οι νικητές του αγώνα, αλλά στο τέλος μίλησε ξανά ο νόμος του ποδοσφαίρου. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας. Δεν χάθηκε η πρόκριση, εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».