Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Χαλκίδα 7 Μαΐου 2009

Συνάντηση του Γεν. Γραμματέα
της Περιφέρειας κ. Παντελή Σκλιά
με Μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου


Ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Παντελής Σκλιάς θέλοντας να έχει μία σφαιρική εικόνα για τα προβλήματα του Νομού προγραμμάτισε σειρά συναντήσεων με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορείς όλων των Νομών της Περιφέρειας.
Χθες 6.5.09 ο κ. Γενικός επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Εύβοιας και είχε συζήτηση με μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.
Στην συνάντηση – συζήτηση από πλευράς μελών Διοίκησης παρέστησαν:
· Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Σίμωσης
· Ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Παντελής Κούκος
· Ο Οικον. Επόπτης κ. Δημήτριος Σταματούκος
· και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτριος Κωνσταντίνου , Δημήτριος Σάκκας, Βασίλειος Βεργέτης , Κωνσταντίνος Γαρέφαλλος , Ντέπυ Σεπετή , Αντώνης Ποστέκογλου , Τρίφωνας Μαραβελάκης και Λευτέρης Ντεγιάννης.
Τον Γεν. Γραμματέα καλωσόρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Σίμωσης ο οποίος έκανε μία αναφορά στο προφίλ του Επιμελητηρίου και στην συνέχει αναφέρθηκε στην κατάσταση που ζει η αγορά , στους προβληματισμούς που υπάρχουν , στην αγωνία για την κρίση που υπάρχει και για το τι επιπτώσεις θα έχει στην τοπική και εθνική οικονομία.

Στην συνέχεια ο κ. Σίμωσης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προβλήματα που απασχολούν τις παραγωγικές τάξεις του Νομού και ζήτησε τις απόψεις και την συμπαράσταση του κ. Γενικού. Μεταξύ αυτών των προβλημάτων που ανέφερε ο κ. Σίμωσης περιλαμβάνονται:
· Το Οδικό Δίκτυο
· Το Χωροταξικό και η έλλειψη Επιχειρηματικών Πάρκων
· Οι Λαϊκές , το πλανόδιο εμπόριο , τα Κυριακάτικα Παζάρια και γενικά το παρεμπόριο
· Η καθυστέρηση της έκδοσης αποφάσεων ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο και η έλλειψη εκπροσώπου του Νομού στην Επιτροπή Αξιολόγησης των Επενδυτικών Προτάσεων κ.λ.π.
Στην συνέχεια έλαβαν τον λόγο και άλλα μέλη του Δ.Σ. όπως ο κ. Παντελής Κούκος , ο κ. Βασίλης Βεργέτης , ο κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου.
Απαντώντας ο κ. Γενικός έδειξε κατανόηση για τα προβλήματα που αναφέρθηκα και τις προτάσεις που έγιναν και αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της Περιφέρειας και στα έργα που έχουν ή πρόκειται να δρομολογηθούν τονίζοντας ότι η Εύβοια έχει μείνει πολύ πίσω και έργα που έπρεπε να είχαν γίνει με προηγούμενα Κοινοτικά Πλαίσια καλείται η Περιφέρεια να τα υλοποιήσει τώρα που η περιοχή δεν είναι στον στόχο 1 και δεν μπορεί να πάρει κοινοτικές ενισχύσεις για έργα υποδομής.

Ο κ. Γενικός όμως είπε ότι βλέπει με ενδιαφέρον τα προβλήματα του νομού και ότι θα κάνει κάθε τι δυνατό για την επίλυσή τους.
Γενικά η όλη συζήτηση κρίθηκε πολύ ικανοποιητική και με ελπίδες ότι κάτι μπορεί να γίνει.

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Σίμωσης