Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ENAE

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΑΕ
Από την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΝΑΕ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση - απάντηση:
Σε καιρούς που η Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα, θα ήταν χάσιμο χρόνου να ασχολείται κανείς με τα καμώματα του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ της ΕΝΑΕ κ. Γιάννη Μίχα. Αναγκαζόμαστε ωστόσο να απαντήσουμε στο χθεσινό του παραλήρημα για ένα και μοναδικό λόγο:
Γιατί αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη έναντι των πολιτών που κατοικούν στα νησιά μας, και οι οποίοι περιμένουν πολλά από το Συνέδριο της ΕΝΑΕ για τη νησιωτική πολιτική το οποίο ο κ. Μίχας επιχειρεί να σαμποτάρει.
Ο κ. Μίχας, μετά από συνεχείς αποτυχίες να περάσει στην ΕΝΑΕ τη γραμμή των κομματικών εντολέων του, έχει περιέλθει προφανώς σε δύσκολη εσωκομματική θέση, γνωστού όντος ότι είναι και υπεύθυνος εκλογικής κινητοποίησης του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, αφού απέτυχε να διαλύσει το Συνέδριο της ΕΝΑΕ στη Θεσσαλονίκη, και αφού έπεσε στο κενό η θλιβερή απόπειρα του να παρασύρει τις Νομαρχίες σε μια κινητοποίηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, επιχειρεί μια τρίτη απέλπιδα προσπάθεια: -
να τινάξει στον αέρα το Θεματικό Συνέδριο που αποφάσισε η ΕΝΑΕ στη Μυτιλήνη στις 12 και 13 Ιουνίου με θέμα τη Νησιωτική Πολιτική, δηλώνοντας για λογαριασμό της παράταξης του αποχή από αυτό.
Οι μάσκες έπεσαν εντελώς πλέον. Στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας ο κ. Μίχας θυσιάζει τον κόσμο των νησιών και τα προβλήματα του, επιχειρώντας να δυναμιτίσει την προσπάθεια της ΕΝΑΕ να αναδείξει τα προβλήματα του ευαίσθητου αυτού εθνικού χώρου και να διεκδικήσει λύσεις από την κεντρική εξουσία.
Και βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι η συμπεριφορά του αυτή συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, για τις οποίες ο κ. Μίχας εκ της κομματικής του ιδιότητας προφανώς κρίνεται και ως εκ τούτου διατηρεί εύλογο ενδιαφέρον.
Αλλά αρκετά πια με αυτές τις καταδικασμένες πρακτικές.
Αρκετά πια με αυτούς που χρησιμοποιούν την Αυτοδιοίκηση για να εξυπηρετήσουν τις προσωπ ικές τους φιλοδοξίες να ανελιχθούν στο άρμα της Κεντρικής εξουσίας, τις οποίες ο κ. Μίχας άλλωστε δεν απέκρυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του.
Απευθυνόμαστε σε όλο το σκεπτόμενο κόσμο της Αυτοδιοίκησης που είμαστε βέβαιοι ότι καταδικάζει τις πρακτικές αυτές, και τον καλούμε να θέσει στο περιθώριο όλη αυτή την απόπειρα υπονόμευσης που επιχειρείται.
Απευθυνόμαστε στον κ. πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που σε κάθε τόνο δηλώνει τη θέση του υπέρ μιας ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης να τοποθετηθεί και να σταματήσει αυτή την διαρκή ύβρη προς τους θεσμούς.
Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα την καθαρά αυτοδιοικητική μας πορεία.
Εγγυούμαστε μια ΕΝΑΕ αυτοδιοικητική και δημοκρατική και όχι έρμαιο των κομματικών σκοπιμοτήτων οιουδήποτε.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κινηθούν με ενωτικό πνεύμα και να στηρίξουν το κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο έκφρασης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.