Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΕΠΣΕ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Οι μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από ή σε ερασιτεχνικά σωματεία, ή από το εξωτερικό γίνονται στο διάστημα από 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 έως 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 και το σωματείο που αποκτά τον ποδοσφαιριστή, πρέπει να προσκομίσει στην ‘Ενωση τα εξής δικαιολογητικά:

α) Αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή
με φωτογραφία του, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από το σωματείο που το παραχωρεί στη θέση (Α) της αίτησης και σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από το σωματείο που τον αποκτά, στην θέση (Β) της αίτησης.
Σε περίπτωση που ο μεταγραφόμενος ποδοσφαιριστής κατά την ημέρα πρωτοκόλλησης της αίτησης είναι κάτω των δέκα οκτώ (18) ετών, θα προσκομίζεται υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του, νόμιμα θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, με την οποία θα συναινεί στην έκδοση δελτίου.
β) Μία (1) φωτογραφία ή το δελτίο ατομικών στοιχείων από το προηγούμενο σωματείο του.
γ) Χρηματικό ποσό δέκα πέντε (15) ευρώ σε μετρητά και τα σωματεία της Δ’ Εθνικής σαράντα (40) ευρώ.ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ii) Για τις μεταγραφές ελλήνων, ομογενών, κοινοτικών ή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών από σωματεία του εξωτερικού, απαιτείται και συνυποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599, με την οποία δηλώνονται από τον ποδοσφαιριστή το τελευταίο σωματείο του στο εξωτερικό καθώς και η επιθυμία του να εγκαταλείψει το παλαιό σωματείο και την Ομοσπονδία του.
Ειδικά για τους έλληνες, αυτοί θα πρέπει να προσκομίζουν πρόσφατο πιστοποιητικό γεννήσεως με φωτογραφία ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της ταυτότητάς τους.
iii) Εάν ο μεταγραφόμενος ποδοσφαιριστής δεν χρησιμοποιήσει την αίτηση μεταβολών μέσα στην παραπάνω προθεσμία, η αίτηση αυτή θεωρείται άκυρη και ο ποδοσφαιριστής παραμένει στην δύναμη του σωματείου του, το οποίο του χορήγησε την μεταγραφή.
iv) Για την μεταγραφή εκπαιδευόμενου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή ΠΑΕ σε ερασιτεχνικό σωματείο, απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση της Π.Α.Ε. και συνυποβάλλεται με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.
v) Η εγγραφή ή μεταγραφή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή σε Π.Α.Ε. ως επαγγελματία γίνεται ελεύθερα, χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου που ανήκει ο ποδοσφαιριστής.
vi) Για την μεταγραφή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή σε ερασιτεχνικό σωματείο, το σωματείο που αποκτά τον ποδοσφαιριστή, επιτρέπεται να καταβάλλει στο σωματείο που ανήκει ο ποδοσφαιριστής αποζημίωση, υπό την προϋπόθεση ότι το καταβαλλόμενο χρηματικό ποσό προέρχεται από δωρεές των μελών και φίλων του σωματείου, οι οποίες πρέπει να καταχωρούνται στο τηρούμενο βιβλίο ταμείου του σωματείου.
vii) Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που μεταγράφεται σε σωματείο ξένης Ομοσπονδίας, χωρίς την συγκατάθεση του σωματείου του, εφόσον επιστρέψει πριν την συμπλήρωση ενός (1) έτους από την ως άνω μεταγραφή του, μπορεί να μεταγραφεί με την διαδικασία της διεθνούς μεταγραφής μόνο στο σωματείο από το οποίο έχει μετακινηθεί.