Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΕΠΣΕ

ΑΡΧΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ
ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ -ΟΜΟΓΕΝΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο, μπορεί να διατηρεί στην δύναμή του αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές μέχρι την ηλικία των δέκα οκτώ (18) ετών, χωρίς αριθμητικό περιορισμό.
Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο, μπορεί να διατηρεί στην δύναμή του αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές μέχρι την ηλικία των δέκα οκτώ (18) ετών, χωρίς αριθμητικό περιορισμό.
Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο μπορεί να διατηρεί στην δύναμή του μέχρι πέντε (5) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές άνω των δεκαοκτώ (18) ετών.
Το σωματείο μπορεί να αποδεσμεύει τους υπεράριθμους των πέντε (5) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές άνω των δεκαοκτώ (18) ετών, αμέσως μετά την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους, με αίτησή του στην Επιτροπή Ιδιότητας – Μεταγραφών.

‘Οσοι εξ αυτών δεν αποδεσμευτούν με τον τρόπο αυτό, θα παραμείνουν στην δύναμη του σωματείου αλλά χωρίς δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες.
Οι ομογενείς και κοινοτικοί ποδοσφαιριστές, δεν λογίζονται ως αλλοδαποί.
Η αρχική εγγραφή αλλοδαπών, κοινοτικών και ομογενών ποδοσφαιριστών, διενεργείται κατά το χρονικό διάστημα από 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 έως και 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 και από 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 έως και 17 ΜΑΪΟΥ 2010 και το σωματείο πρέπει να προσκομίσει τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) Αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή με φωτογραφία του, σφραγισμένη από το σωματείο του. Σε περίπτωση που ο μεταγραφόμενος ποδοσφαιριστής κατά την ημέρα πρωτοκόλλησης της αίτησης είναι κάτω των δέκα οκτώ (18) ετών, θα προσκομίζεται υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του, νόμιμα θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, με την οποία θα συναινεί στην έκδοση δελτίου.
β) Μία (1) φωτογραφία.

γ) Χρηματικό ποσό τριάντα ευρώ (30) ευρώ σε μετρητά και τα σωματεία της Δ’ Εθνικής και ερασιτεχνικό σωματείο που έχει ιδρύσει ΠΑΕ ή ΤΑΠ, σαράντα (40) ευρώ.
δ) Φωτοαντίγραφο άδειας νόμιμης διαμονής αλλοδαπού στην Ελλάδα, νόμιμα επικυρωμένης. ε) Βεβαίωση του αρμόδιου δημόσιου ασφαλιστικού φορέα, εφόσον ο ποδοσφαιριστής ή ο έχων την γονική του μέριμνα, εργάζεται ή ασκεί επάγγελμα στην Ελλάδα.
στ) Βεβαίωση φοίτησης σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, εφόσον ο ποδοσφαιριστής σπουδάζει στην Ελλάδα.
Εκπαιδευτικό ‘Ιδρυμα νοείται εκτός των δημοσίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και κάθε ιδιωτικού χαρακτήρα, αναγνωρισμένη από το Κράτος Σχολή, επαγγελματικής και τεχνικής κατάρτισης.
ζ) Πιστοποιητικό της αρμόδιας Αρχής του Κράτους του οποίου είναι υπήκοος, με επίσημη μετάφραση αυτού, από το οποίο να προκύπτουν όλα τα στοιχεία ταυτότητας του ποδοσφαιριστή, που είναι απαραίτητα για την εγγραφή του, ήτοι: ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας, ημεροχρονολογία και τόπος γεννήσεως, εθνικότητα και υπηκοότητα.
Η φωτογραφία του ποδοσφαιριστή, πρέπει να είναι επικολλημένη στο πιστοποιητικό ή στην μετάφραση αυτού και να είναι σφραγισμένη από την εκδούσα Αρχή ή από την Ελληνική Αρχή, που έχει δικαίωμα θεώρησης ταυτοπροσωπίας.
η) Πιστοποιητικό υγείας που εκδίδεται από κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα, ότι δεν πάσχει από λοιμώδες νόσημα που αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
θ) Δύο (2) υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 1599/86 του ποδοσφαιριστή, η μία στα ελληνικά και η άλλη στη μητρική του γλώσσα, στις οποίες θα δηλώνει ότι δεν ανήκει σε σωματείο του εξωτερικού και οι οποίες θα υπογράφονται από τον ποδοσφαιριστή, τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του σωματείου και θα τίθεται και η σφραγίδα του σωματείου, θεωρημένες αρμόδια από Δημόσια Αρχή
.ι) Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια ισχύος του δελτίου, θα είναι ανάλογη και αντίστοιχη της νόμιμης άδειας παραμονής.
ια) Σε κάθε περίπτωση εγγραφής – επανεγγραφής και μεταγραφής ποδοσφαιριστή που δεν έχει την ελληνική υπηκοότητα και είναι άνω των δώδεκα (12) ετών, απαιτείται διεθνές πιστοποιητικό μεταγραφής από τη χώρα μεταγραφής ή προηγούμενης διαμονής του.
ιβ) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του ειδικού δελτίου ταυτότητος ομογενούς, που εκδίδεται από την αρμόδια ελληνική Αρχή ή πιστοποιητικό που εκδίδεται από τις κατά τόπους Προξενικές Αρχές της Ελλάδος, από το οποίο να προκύπτουν όλα τα σχετικά στοιχεία της ταυτότητας του ποδοσφαιριστή (αφορά μόνον ομογενείς ποδοσφαιριστές). ιγ) Επικυρωμένο αντίγραφο του διαβατηρίου ή της ταυτότητας του ποδοσφαιριστή (αφορά μόνο κοινοτικούς ποδοσφαιριστές).
Τέλος τα σωματεία Δ’ Εθνικής μπορούν να αποκτήσουν μόνο ομογενείς ποδοσφαιριστές.
Επιπλέον η Ε.Π.Ο., μπορεί να ζητήσει κάθε άλλο έγγραφο επίσημης Αρχής του Κράτους, του οποίου ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είναι υπήκοος, για την επιβεβαίωση της εθνικότητας και των στοιχείων του ποδοσφαιριστή