Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Ελληνικός "εμφύλιος"
στην Ευρωλίγκα

Ολοκληρώθηκε στη Βαρκελώνη η κλήρωση της Ευρωλίγκας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με αυτήν της φάσης των ομίλων να κρίνεται «βατή» για τους δύο «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κληρώθηκαν σε 2ο και 4ο όμιλο, αντίστοιχα, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν αντίπαλους τις Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία), Μάλαγα (Ισπανία), Εφές Πίλσεν (Τουρκία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), καθώς και μια νικήτρια από τα προκριματικά (Ορλεάν-Σαρλερουά και Μπενετόν-Βέντσμπιλς), ενώ οι «πράσινοι» θα αναμετρηθούν με τις Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Προκόμ Τρεφλ (Πολωνία), Κίμκι (Ρωσία) και Όλντενμπουργκ (Γερμανία).
Νωρίτερα, στην κλήρωση για τους προκριματικούς γύρους, προέκυψε ελληνικός «εμφύλιος», καθώς στον α΄ γύρο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους Μαρούσι και Άρης.
Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 29/9 στη Θεσσαλονίκη και ο δεύτερος στο ΟΑΚΑ. Ο νικητής από το ελληνικό ζευγάρι θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Αλμπα Βερολίνου-Λε Μαν και η ομάδα που θα βγει «ζωντανή» θα προκριθεί στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκα.
Πριν από της έναρξη της κλήρωσης δόθηκαν τα βραβεία μάρκετινγκ, με τον Ζόρντι Μπερτομέου να τα παραδίδει σε Κίμκι (3η καλύτερη), Μπαρτσελόνα (2η καλύτερη) και Αλμπα Βερολίνου (1η καλύτερη), ενώ ο τεχνικός της Παρτιζάν, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, έλαβε στα χέρια του το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς 2008-09.