Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ
ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ
ΛΕΠΟΥΡΑ- ΚΥΜΗ

Το Σάββατο, 4 Ιουλίου 2009, ένα ακόμη τροχαίο – ευτυχώς χωρίς θύματα- συνέβη στην Δάφνη Αυλωναρίου, στο κέντρο του χωριού, απ΄ όπου διέρχεται η εθνικού χαρακτήρα επαρχιακή οδός Λέπουρα- Λιμάνι Κύμης. Αποτέλεσμα ήταν για μία ακόμη φορά να γκρεμιστεί η αυλή παρακείμενου σπιτιού και να κινδυνεύσει η οικογένεια που κατοικεί σε αυτό. Στο ίδιο σημείο η συχνότητα των τροχαίων είναι χαρακτηριστική καθώς ο ιδιοκτήτης επισκευάζει συνεχώς την περίφραξη της αυλής του, ενώ οι υλικές ζημίες σε αυτή είναι συχνότατες.
Το σημείο του ατυχήματος είναι από τα πλέον επικίνδυνα του οδικού δικτύου καθώς στην συγκεκριμένη στροφή δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, κατάλληλη σήμανση και γενικώς μέτρα προστασίας τόσο των οδηγών όσο και κυρίως των περιοίκων.
Οι κάτοικοι της Δάφνης και κυρίως όσοι ζουν καθημερινά με τον κίνδυνο στο συγκεκριμένο σημείο κάλεσαν επί τόπου τον Δήμαρχο και ζήτησαν την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν καθότι η υπομονή και η αγανάκτησή τους έχει ξεπεράσει τα όρια.
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κατσούλης τους διαβεβαίωσε ότι και από την πλευρά του Δήμου θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις έτσι ώστε να δοθεί τέλος στην ανυπαρξία μέτρων και υποδομών ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που διέρχεται τόσο από την Δάφνη όσο και από τα άλλα χωριά του Δήμου Αυλώνος.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος «Η αγανάκτηση των κατοίκων είναι δικαιολογημένη. Εμείς θέτουμε το θέμα της δημιουργίας υποδομών οδικής ασφάλειας στον εθνικής σημασίας επαρχιακό δρόμο Λέπουρα – Κύμη που διασχίζει τους οικισμούς, στην πρώτη προτεραιότητα.




Όπου μπορούμε με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες παρεμβαίνουμε για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, όπως διευθέτηση όμβριων, πεζοδρόμια και φωτισμός, συνολικά όμως χρειάζεται μία σημαντική χρηματοδότηση.
Αν και ο δρόμος είναι επαρχιακός εμείς δεν απεκδυόμεθα των ευθυνών μας και εφόσον χρηματοδοτηθούμε αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την κατασκευή των αναγκαίων έργων.
Δυστυχώς η περιοχή μας είναι παντελώς αποκλεισμένη από έργα βελτίωσης των οδικών αξόνων δεδομένου ότι στο ενδιαφέρον των αρμοδίων δεν βρίσκεται ο οδικός άξονας Λέπουρα- Κύμη. Ίσως η ευθύνη γιαυτό ανήκει εν μέρει και σε μας που δεν προχωρήσαμε νωρίτερα στις κινητοποιήσεις που τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να οργανώσουμε. Δεν πάει άλλο.
Η τοπική μας κοινωνία πρέπει να ξεσηκωθεί, να επαναστατήσει για αυτή την αδιαφορία της Πολιτείας τόσο στην κεντρική όσο και στην αποκεντρωμένη δομή της, διοικητική και αυτοδιοικητική.
Δύο παρεμβάσεις που έγιναν για φωτισμό επικίνδυνων κόμβων στα Χάνια και στο Οριό παραμένουν από το 2006 ανενεργές, το έργο δεν ολοκληρώνεται, δύο από τους πλέον επικίνδυνους κόμβους του οδικού δικτύου παραμένουν μέσα στο σκοτάδι….!!! Η κατάσταση είναι κωμικοτραγική πλέον. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτή η κοροϊδία. Οι πολίτες πρέπει να πάψουν να είναι παθητικοί παραπονούμενοι και να κινητοποιηθούν δυναμικά. Δεν πάει άλλο.»