Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

Συνεστίαση
των εν Αττική Κυμαίων
Την αγάπη τους στην Κύμη και την συμβολή τους στην ανάπτυξή της επαναβεβαίωσαν ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Δήμος Κύμης και ο Σύλλογος των εν Αττική Κυμαίων, στην συνεστίαση που οργάνωσε ο σύλλογος την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο «Κύμη Παλλάς» στην Παραλία της Κύμης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Ελευθερίου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου βράβευσε τον μαθητή Κωνσταντίνο Μελά, που αποφοίτησε με τον γενικό βαθμό 19 και δώδεκα δέκατα τρίτα. Η βράβευση, την οποία έκανε ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, συνοδεύτηκε με το ποσό των 500 €, το οποίο κατατέθηκε στην Εθνική Τράπεζα. Ακόμη, ο πρόεδρος ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του Δήμου Κύμης με το ποσό των 500 € για τον καθαρισμό των ακτών.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος, αφού συνεχάρη τον μαθητή για τις επιδόσεις του και τον σύλλογο για την απόφασή του, αναφέρθηκε στις πρόσφατες ενέργειες του Δήμου, σε ό, τι αφορά την Κύμη και την ανάπτυξή της.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ραγδαία τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που δεν οφείλεται, όπως είπε, μόνον στην βελτίωση των υποδομών της, αλλά και στην συστηματική προβολή της τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Κύμης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σημαντικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος φέτος το καλοκαίρι, παροτρύνοντας τους Κυμαίους να παρακολουθήσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 1 και 2 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία της Κύμης, παραδοσιακούς χορούς από τα συγκροτήματα Καστοριάς, Ανδρονιάνων και Δήμου Κύμης. Στο σημείο αυτό, ανακοίνωσε την εκδήλωση αδελφοποίησης Κύμης – Ραφήνας, λόγω των σοβαρών δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων, που θα γίνει την Κυριακή το βράδυ. Η Ραφήνα, όπως είπε, ιδρύθηκε και από Κυμαίους ανθρακωρύχους, που έφυγαν από την Κύμη και έκτισαν στην Ραφήνα τον δικό τους οικισμό.
Επίσης στις 6 Σεπτεμβρίου, ανήμερα του Σωτήρος, στο Δημαρχείο της Κύμης θα προβληθούν τα σπήλαια της Κύμης, που βρίσκονται στις περιοχές Βρομονέρα, Εφταός και Μετόχι. Είναι, είπε ο Δήμαρχος, ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και πρέπει να το προβάλλουμε.
Ακόμη στις 10 Αυγούστου θα τιμηθεί από το Ινστιτούτο Παπανικολάου και τον Δήμο Κύμης η Κυμαία καθηγήτρια της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, κυτταρολόγος Ελένη Δεληγεώργη, η οποία είχε μέντορα τον σπουδαίο Κυμαίο ερευνητή και ιατρό Γ.Ν. Παπανικολάου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης.
Αναφερόμενος στην οικία Παπανικολάου, ο Δήμαρχος είπε ότι μετά το επιτυχημένο ταξίδι στην Αμερική ο Δήμος πήρε την διαβεβαίωση από τον βουλευτή Ευβοίας κ. Κεδίκογλου ότι εγκρίθηκε το ποσό των 250.000 €, ώστε να συνεχιστούν και ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του Μουσείου Παπανικολάου στο πατρικό σπίτι του μεγάλου μας γιατρού.
Επίσης, εγκρίνεται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το ποσό των 6.000.000 € για την διαμόρφωση του λιμανιού της Κύμης, ώστε να είναι σε θέση να καλύψει τις σημερινές ανάγκες.
Στο σημείο αυτό ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, για την επιχορήγηση του Δήμου με το ποσό των 24.000 €, προκειμένου να ενισχυθεί η υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Κύμης.
Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ συνεχάρη στην ομιλία του τον αριστεύσαντα μαθητή, ευχαρίστησε τον σύλλογο για την τιμή που του έκανε να τον προσκαλέσει και συνέστησε στους εκπατρισθέντες να επιστρέψουν στην πατρίδα, γιατί, όπως είπε, η Κύμη λιγοστεύει από κατοίκους και φτωχαίνει από ανθρώπους.
Επίσης, ευχήθηκε ο Θεός να οδηγεί τον σύλλογο σε πρωτοβουλίες, πράξεις και ενέργειες, που θα αποβλέπουν στο καλό της Κύμης, την οποία, όπως είπε, αγαπάμε, φροντίζουμε και θέλουμε να την δούμε να προοδεύει.