Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Νίκη Κεντροδεξιάς
στη Βουλγαρία

Το κόμμα GERB της αντιπολίτευσης στην Βουλγαρία προηγείται στις βουλευτικές εκλογές σύμφωνα με τα exit poll που δείχνουν ότι κερδίζει 117 έδρες έναντι 39 του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Τα exit poll που διεξήχθησαν από την Alpha Research και την Sova Harris δείχνουν πως το κεντροδεξιό GERB του δημάρχου της Σόφιας Μπόικο Μπορίσοφ συγκεντρώνει ποσοστό 38,5% ως 41% και οι Σοσιαλιστές 17,9% ως 18,4%
"Η μεγάλη είδηση της συνέντευξης μας είναι, ότι ο αρχηγός του GERB Μπόικο Μπορίσοφ αναλαμβάνει την ευθύνη να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας".
Αυτά τα λόγια ο γνωστός πολιτικός συντάκτης του τηλεοπτικού καναλιού bTV Νικολάι Μπαρέκοφ είπε στο τέλος της πρώτης συνέντευξης, την οποία παραχώρησε ο ιδρυτής και ηγέτης της νικήτριας δύναμης στις σημερινές εκλογές σε βουλγάρικο μέσο πριν την επίσημη συνέντευξη του GERB στα βουλγάρικα και ξένα ΜΜΕ αργότερα τη νύχτα.
Υπενθυμίζεται, ότι ο άτυπος αρχηγός του GERB και δημοφιλέστερος πολιτικός της Βουλγαρίας, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις τα τελευταία πέντε(τουλάχιστον) χρόνια, δεν έχει δεσμευτεί μέχρι στιγμής με ρητές δηλώσεις, ότι θα αναλάβει προσωπικά την προεδρία του νέου Υπουργικού συμβουλίου σε περίπτωση εκλογικής νίκης.
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο κ. Μπόικο Μπορίσοφ αντιμετώπιζε πάντα το θέμα αυτό υπό τον πρίσμα των εκλογικών αποτελεσμάτων του κόμματος του.