Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠΕΧΩΔΕ-
Χρηματοδότηση έργων
μείωσης διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης
Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς, υπέγραψε σήμερα την χρηματοδότηση συστημάτων ελέγχου διαρροών σε υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης αστικών κέντρων, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ.
Για το θέμα αυτό, ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ( ΕΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΧΩΔΕ, υπέγραψα σήμερα την χρηματοδότηση έργων που αφορούν στην μείωση των διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης αστικών κέντρων, μέσω της εγκατάστασης - επέκτασης συστημάτων ελέγχου των διαρροών, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ. Οι διαρροές που παρατηρούνται στα συστήματα ύδρευσης των αστικών κέντρων έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια πολύτιμων υδατικών πόρων. Η μέση απώλεια ύδατος ανέρχεται σε ποσοστό 35%, που σε μεμονωμένες περιπτώσεις όμως υπερβαίνει και το 50%, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης- Αποχέτευσης ( ΕΔΕΥΑ).
Με την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου των διαρροών επιδιώκουμε την ελαχιστοποίηση των απωλειών και την εξοικονόμηση νερού για ύδρευση.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΔΕΥΑ, και Εταιρείες- Οργανισμοί που έχουν την αρμοδιότητα διαχείρισης της ύδρευσης για την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση».