Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόθυμες 57 ασφαλιστικές να απορροφήσουν εργαζόμενους των εταιρειών που έβαλαν «λουκέτο»

Πενήντα επτά ασφαλιστικές εταιρείες, μέλη της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος υπέγραψαν κοινή δήλωση ότι: «εφόσον αναλάβουν χαρτοφυλάκιο προερχόμενο από τις ασφαλιστικές εταιρίες των οποίων η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε, θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες προσωπικού που θα προκύψουν από το προσωπικό των συγκεκριμένων εταιριών». Οι υπογράφουσες ασφαλιστικές εταιρίες σημειώνουν ότι συναισθανόμενες το έντονο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται μεταξύ άλλων και για τους εργαζόμενους στις ασφαλιστικές εταιρίες των οποίων η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε με αποφάσεις της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.) δεσμεύονται να απορροφήσουν τους εργαζόμενους και για το θέμα θα ενημερώνουν σχετικά την Ενωση.
Ακόμα, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) θα συνδράμει στη διοργάνωση ειδικών προγραμμάτων επανακατάρτισης των ανέργων, ενώ σημειώνει ότι στηρίζει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΑΣΕ) προς την ελληνική πολιτεία σχετικά με την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων για την ευκολότερη απορρόφηση των ανέργων.
Ειδική γραμμή για τους ασφαλισμένους
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος
με στόχο τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων των 5 εταιριών των οποίων η άδεια λειτουργίας πρόσφατα ανακλήθηκε, λειτουργεί ειδική τηλεφωνική γραμμή μέσω της οποίας παρέχονται πληροφορίες, σχετικά με τις προβλέψεις του Νόμου σε περίπτωση ανάκλησης άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης, καθώς και με τα όργανα εκκαθάρισης που έχουν ορισθεί.

Η γραμμή λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10.00 π.μ.- 4 μ.μ., στα τηλέφωνα: 210-33.34.113-114 και 210-33.34.129.