Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Γιουρόπα Λιγκ (9ος Όμιλος, 1ή ημέρα)

Βαριά ήττα για την ΆΕΚ

Τον διασυρμό γνώρισε η ΑΕΚ από την Εβερτον στο πρώτο ματς του 9ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Οι "εφοπλιστές" με τρία γκολ στα πρώτα 37 λεπτά κι άλλο ένα οκτώ λεπτά πριν τη λήξη επικράτησαν 4-0 και μπήκαν με το δεξί στη διοργάνωση, σε αντίθεση με την Ένωση που είχε σε τραγική βραδιά τους περισσότερους παίκτες της και κυρίως τους αμυντικούς και τον γκολκίπερ Σάχα.

Ο Γιόμπο στο 9΄, ο Ντιστέν στο 17΄, ο Πιένααρ στο 37΄ και ο Τζο στο 82΄ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.
Από το 55΄ η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αραούχο με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Αγεγκμπένι, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με κόκκινη και ο Λουί Σαχά. Όπως έγινε και πριν από λίγες ώρες με τον Παναθηναϊκό, έτσι και η ΑΕΚ δέχτηκε τον αιφνιδιασμό από τους "εφοπλιστές".
Μέσα σε 37 λεπτά η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0, γεγονός που ξεκαθάρισε τα πράγματα σε ό,τι αφορά το νικητή της αναμέτρησης.
Μόλις στο 9ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ και λάθος εκτίμηση του Σάχα, ο Γιόμπο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ (1-0).
Οκτώ λεπτά αργότερα, πάλι από κόρνερ και σύγχυση στο κέντρο της άμυνας της Ένωσης, ο προωθημένος Ντιστέν με κοντινό σουτ έκανε το 2-0.
Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 37΄ με τον Πίενααρ να πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σάχα που καθυστέρησε να αντιδράσει (3-0).
Τα προβλήματα για την Ένωση αυξήθηκαν στο β΄ ημίχρονο και συγκεκριμένα μετά το 55΄, όταν ο Αραούχο είδε την κόκκινη κάρτα του Μάλεκ για κτύπημα εκτός φάσης στον Αγεγκμπένι.
Παρά την αριθμητική τους υπεροχή, πάντως, οι γηπεδούχοι...κατέβασαν ταχύτητα και στο 78΄ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ του Μπλάνκο βρήκε το πόδι αμυντικού της Εβερτον κι έφυγε κόρνερ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζο με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Λουί Σαχά για κτύπημα εκτός φάσης στον Χουανφράν.
Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάλεκ
Κίτρινες: Κέιχιλ - Καφές
Κόκκινες: +90΄ Σαχά - 55΄ Αραούχο
Οι συνθέσεις:
ΕΒΕΡΤΟΝ (Ντέιβιντ Μόγες): Χάουαρντ, Μπέινς, Γιόμπο, Ντιστίν, Γκόσλινγκ, Φελαϊνί, Πίενααρ (68΄ Σαχά), Ρόντγουελ, Μπιλιαλέντινοφ (52΄ Αγεγκμπένι), Κέιχιλ (46΄ Οσμαν), Τζο
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Ζεράλντο Αλβες (13΄ Ενσαλίβα, 46΄ Μαντούκα), Άρτσε, Γιάχιτς, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (71΄ Γιαχάγια), Σκόκο, Μπλάνκο
Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπενφίκα ήταν η νικήτρια του παιχνιδιού που πραγματοποιήθηκε στο «Ντα Λούζ» καθώς επικράτησε με 2-0 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.
Το πρώτο τέρμα για τους «αετούς» το πέτυχε ο Νούνο Γκόμες στο 36’ ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Καρντόσο πέντε λεπτά αργότερα.