Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ολυμπιακό με επιθετική φιλοσοφία θέλει ο Ζίκο

Ο Ζίκο είχε κάθε λόγο να είναι πανετυχής μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ αφού το ντεμπούτο του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο συνοδεύτηκε με νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ.

Ο Βραζιλιάνος αφού μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του μκαι τόνισε ότι η φιλοσοφία του παιχνιδιού που θέλει να περάσει στον Ολυμπιακό είναι επιθετική. Παράλληλα, ειδική μνεία έκανε και στην αξία του Βασίλη Τοροσίδη, που οδήγησε στη νίκη την ομάδα του.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που στο πρώτο μου ματς, ένα κλασικό του ελληνικού πρωταθλήματος, κατάφερα να βγω νικητής. Συγχαίρω τους ποδοσφαιριστές μου για τη νίκη και τον τρόπο που αγωνίστηκαν στο γήπεδο. Έγινε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και εκατέρωθεν και είναι πολύ σημαντικό που νικήσαμε.
Πολύ σημαντικό μιας και προέρχεται από μία άλλη πολύ σημαντική νίκη, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, κάτι που μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. » Από την πρώτη μέρα που ήρθα οι άνρθωποι του Ολυμπιακού είναι δίπλα μου και μου δείχνουν πόσο με πιστεύουν και βλέπω και γω ο ίδιος μια επένδυση που γίνεται στην ομάδα για να πάει ψηλότερα.
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους κ. Μπάντοβιτς, Νινιάδη για τη βοήθεια τους να γίνει πιο εύκολο το έργο μου. Εύχομαι να μεταδώσω στην ομάδα τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει από το ποδόσφαιρο τόσα χρόνια.»
Εσεις γνωρίζετε καλύτερα τους παίκτες του Ολυμπιακού, εγώ παρέλαβα μια ομάδα με παίκτες που έχουν διάθεση να τρέξουν και να προσπαθήσουν για το καλύτερο μέσα στο γήπεδο, κάτι που μου κάνει ευκολότερο το έργο.
Βεβαίως όλοι αυτοί οι παίκτες προσπαθούν πάρα πολύ, έδωσαν τρία ματς μέσα σε μία ομάδα πολύ δύσκολα, ήταν σοβαροί, επαγγελματίες και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω να κάνω με τέτοιους ποδοσφαιριστές.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι δεν έχουμε και δύο παίκτες που είναι πολύ σημαντικοί, όπως είναι οι Μαρέσκα, Γκαλέτι, που όταν επιστρέψουν θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα. »
Το πιο σημαντικό για μένα είναι να βάζουμε γκολ. Να παίζουμε επιθετικά και να δημιουργούμε ευκαιρίες. Όπως σήμερα (σ.σ.: Τετάρτη) έκαναν ευκαιρίες οι Ντιόγκο, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, ο Τοροσίδης έβαλε δύο, αυτός είναι ο σκοπός μου και αυτό έκανα πάντα.
Έψαχνα να βρω τρόπους να παίζει επιθετικά η ομάδα μου και αυτό θα επιδιώξω να κάνω και εδώ.»
Εχθές (σ.σ΅: Τρίτη) ξεκίνησα να δουλεύω και ήδη σήμερα πήρατε τα πρώτα δείγματα της φιλοσοφίας μου. Αναφορικά με τον Τοροσίδη τώρα, είναι ένας μεγάλος παίκτης και χαίρομαι που τον έχω.
Τα όμορφα γκολ που σημειώνει, κυρίως το δεύτερο, είναι δείγμα της μεγάλης του κλάσης». Αναφορικά με το που κρίθηκε το ματς, είπε:
«Είναι λογικό όταν παίζεις εκτός έδρας με την ΑΕΚ και σε ένα γήπεδο με 40-50.000 κόσμο, προσπαθεί αν πιέσει και να έχει κατοχή μπάλας. Ωστόσο και εμείς στις αντεπιθέσεις μας ήμασταν πάντα επικίνδυνοι και κάναμε ευκαιρίες για γκολ».