Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΟ

Πανευτυχείς όλοι οι «πράσινοι»
Νωρίς για πανηγύρια, προειδοποιεί ο... αβύθιστος Τεν Κάτε

Ούτε το ατύχημα που είχε στην προσπάθεια του να κάτσει στην καρέκλα του για τη συνέντευξη Τύπου δεν επηρέασε την καλή διάθεση που είχε ο Χενκ Τεν Κάτε μετά τη νίκη του Παναθηναίκού επί της ΑΕΚ. Ο ολλανδός λίγο έλειψε να... κατεδαφίσει το παραβάν με το σήμα της «Ένωσης», ενώ όταν σηκώθηκε δήλωσε «είμαι ακόμα εδώ, το έχει πιάσει η κάμερα;».
Ο Ολλανδός κλήθηκε να απαντήσει αρχικά στο γεγονός ότι προτίμησε να ξεκινήσει τον Σιμάο αντί του Σισέ.
«Δεν ήταν ρίσκο γιατί ξεκινήσαμε με διαφορετικό σύστημα.
Με τον Σιμάο στη μεσαία γραμμή, ο οποίος είναι αμυντικός μέσος, κάτι που κάνουμε σε πολλά σημαντικά ματς και πήγε καλά. Πέραν αυτού, ο Σαλιπιγγίδης που έπαιξε στην επίθεση τα πήγε πάρα πολύ καλά. Θυμάμαι και πέρυσι ότι ο Σαλπιγγίδης είχε πάει πολύ καλά, κυρίως στα πλέι-οφ, αγωνιζόμενος απέναντι σε δύο κεντρικούς αμυντικούς πιο αργούς και πιο ψηλούς, κάτι που του έδινε πλεονέκτημα στην κίνηση. Και τελικά, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι πήγαν όλα κατ ευχήν»

.Για τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι «πράσινοι» δήλωσε:
«Παίξαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι
, εκτός έδρας και απέναντι σε μια δυνατή αντίπαλο. Αν θυμηθείτε πέρυσι παρότι είχαμε κατοχή μπάλας και περισσότερες ευκαιρίες, χάσαμε 2-1. Αν ήμασταν πιο ήρεμοι σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε 'καθαρίσει' το ματς, ιδίως αν σκόραρε ο Σισέ. Παρότι παίξαμε αμυντικά σήμερα (σ.σ.: Κυριακή), δεν απειληθήκαμε από τον αντίπαλο, εκτός από ένα μακρινό σουτ στο τέλος, που απέκρουσε ο Τζόρβας. Είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη την οποία νομίζω ότι δικαιούμασταν. » Η νίκη αυτή μας δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ούτως ή άλλως είμαστε μια ομάδα με ποιότητα, αλλά και σωστή νοοτροπία και αμυντική συμπεριφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σαλπιγγίδης και ο Λέτο που έπαιξαν μπροστά, γύριζαν συχνά να μαρκάρουν και το έκαναν καλά. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει παίκτες με τέτοια συμπεριφορά».

Όσο για την απόδοση του Σεντρίκ Καντέ, είπε:
«Πριν από όλα, δεν έχει νόημα να γίνονται ξεχωριστές αναφορές
σε παίκτες, μετά από μια τέτοια νίκη. ολοι πήγαν πολύ καλά. Οσοι έπαιξαν και όσοι αγωνίστηκαν ως αλλαγή. Όσο για τον Καντέ, όντως πήγε πολύ καλά, απέναντι σε έναν πολύ επιθετικογενή παίκτη όπως είναι ο πλάγιος μπακ της ΑΕΚ, ενώ έδινε βοήθειες και ο Σαριέγκι στον παίκτη που έβγανε δίπλα του, ώστε να μην εξαντληθεί ο Λέτο. Όλα πήγαν καλά».

Για το παιχνίδι με την Ντιναμό που ακολουθεί, είπε:
«Πρέπει να προσπαθούμε να νικήσουμε σε όλα τα ματς
. Για αυτό πληρωνόμαστε άλλωστε. Πολλές φορές αυτό δεν συμβαίνει, αλλά πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε ματς. Έχουμε ένα ρόστερ 26 ποιοτικών ποδοσφαιριστών, όπως είναι και ο Σεϊταρίδης ο οποίος βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής. Μέσα σε αυτούς είναι και ο Κλέιτον, αλλά και ο Μάντζιος που είναι μέλη της ομάδας και υπολογίζονται όλοι οι άλλοι».

Τέλος, για τη συνέχεια τόνισε:
«Επόμενος στόχος μας είναι να νικήσουμε τη Λάρισα
. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Υπάρχουν 25 αγωνιστικές ακόμα και αν κρίνω από την περσινή μου εμπειρία, υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας. Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε ακόμα».