Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΕΚ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μαντούκα: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο»
Απογοητευμένος από την ήττα της ΑΕΚ
εμφανίστηκε μετά τη λήξη του αγώνα ο Γκουστάβο Μαντούκα. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός τόνισε πως «θα μπορούσαμε να σκοράραμε», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «έτσι είναι το ποδόσφαιρο...».«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει, στο δεύτερο είχαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά και πάλι δεν τα καταφέραμε. Φέραμε τον ΠΑΟ στην περιοχή μας, πέτυχε το γκολ κι έγιναν πολύ δύσκολα τα πράγματα» τόνισε ο Βραζιλιάνος.
Με τη σειρά του ο Νάτσο Σκόκο, δήλωσε:
«Πιστεύω ότι οι αποδοκιμασίες ήρθαν για το αποτέλεσμα και όχι για την εμφάνιση κι έχουν δίκιο να είναι ενοχλημένοι γιατί χάσαμε δύο σημαντικά παιχνίδια. Πρέπει όμως να σηκώσουμε το κεφάλι γιατί μπροστά μας έχουμε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι το οποίο είναι επίσης σημαντικό. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το θέμα δεν ήταν μόνο ο διαιτητής δεν ήταν τα πράγματα έτσι όπως θα έπρεπε. Εγώ βλέπω ότι κάνει μία ευκαιρία ο Ολυμπιακός και βάζει γκολ'.
Συνεχίζοντας, ο Αργεντινός πρόσθεσε: 'Πιστεύω ότι η ομάδα έχει πολύ όρεξη να πάει μπροστά. Σίγουρα είναι θέμα τύχης, και στα δύο ντέρμπι προσπαθούσαμε να σκοράρουμε και δεν τα καταφέραμε όμως οι αντίπαλοι έκαναν μία φάση και πέτυχαν γκολ».
Για τη φάση του φάουλ με τον Λεονάρντο, εξήγησε:
«Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, έχουμε αναλάβει να εκτελούμε τα φάουλ ο Λεονάρντο κι εγώ, αυτό το υπογράφουμε και πριν από τον αγώνα, το αναλαμβάνει όποιος έχει εκείνη την στιγμή περισσότερη αυτοπεποίθηση και γι αυτό το ανέλαβα εγώ. Τώρα πρέπει να το ξεχάσουμε και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς.
Η τύχη πάντα παίζει ρόλο, την Τετάρτη παίξαμε πολύ καλά και δεν φύγαμε νικητές και σήμερα έγινε το ίδιο. Το πιο σημαντικό είναι να επιστρέψουμε στις νίκες, σίγουρα είμαστε μακριά από τον πρώτο αλλά τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Οσον αφορά στον αρχηγό της ΑΕΚ, ο Παντελής Καφές, είπε:
«Κάναμε δύο ήττες μέσα σε τρεις ημέρες
. Θέλαμε να τα κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε και πλέον μείναμε πίσω στη βαθμολογία. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δει ο καθένας τα λάθη του και να τα διορθώσει.
» Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αλλάξουμε αυτή την εικόνα που δεν ταιριάζει σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Ότι γίνεται στο ποδόσφαιρο δεν είναι τυχαίο. Είναι πολλοί οι λόγοι που έχουμε έρθει σε αυτό το σημείο. Πρέπει όμως στα δύσκολα να είμαστε ενωμένοι».
Για τον κόσμο και τις αντιδράσεις του σχολίασε:
«Η περυσινή χρονιά ήταν η χειρότερη της ΑΕΚ, αλλά ο κόσμος μας στάθηκε. Ετσι λοιπόν βρίσκω λογική την αντίδρασή του να μας αποδοκιμάσει στο τέλος».
Για το ματς με την Μπενφίκα, είπε:
«Στην Ευρώπη τα πράματα είναι διαφορετικά. Το ματς με την Μπενφίκα θα είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο».
Ο Ρότζερ Γκερέιρο, είπε από την πλευρά του:
«Κάθε ένας από εμάς έχει ευθύνη για αυτή την ήττα.
Ήμασταν κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ωστόσο, θα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι για τη δύσκολη συνέχεια. Δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη σε κανένα από τα δύο ντέρμπι, όμως και στα δύο πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι.
» Είχαμε συνολικά περισσότερες ευκαιρίες. Και απόψε, ο Παναθηναϊκός μία ευκαιρία έκανε και κατάφερε να βάλει το γκολ. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να κοιτάμε μπροστά».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr