Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

"Διπλό" του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με ...ρεσιτάλ Τοροσίδη

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ (43', 55') τον Βασίλη Τοροσίδη και στην τεχνική ηγεσία για πρώτη φορά τον Ζίκο, ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, νίκησε και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 2-1, στον εξ αναβολής αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.
Για τους γηπεδούχους μείωσε ο Νέμεθ στο 65'. Η " Ένωση" κυριάρχησε στο α' ημίχρονο κι όμως όταν πήγε στα αποδυτήρια ήταν πίσω στο σκορ.
Με σαφέστατη υπεροχή στη μεσαία γραμμή και με κινήσεις κυρίως από δεξιά είχε ένα δοκάρι στο 31', όταν ο Μπλάνκο προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Νικοπολίδη, είχε δύο κλασικές ευκαιρίες, στο 7' σε σέντρα του Νέμεθ και κεφαλιά του Μπλάνκο που εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης και στο 39' όταν σε κεφαλιά-πάσα του Καφέ, ο Νέμεθ από πολύ κοντά απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, είχε πλήθος επισκέψεων στην αντίπαλη περιοχή και είχε και μια φάση στο 38', όπου έπρεπε να σφυριχθεί πέναλτι σε χέρι του Μέλμπεργκ.
Από τη δική του μεριά ο Ολυμπιακός, πέρα από το πάθος, δεν είχε να δείξει κάτι άλλο. Όμως απείλησε δύο φορές την εστία του Σάχα και στην τρίτη σκόραρε. Στο 27' ο Ντουντού από κόντρα βρέθηκε ακάλυπτος μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε ψηλά άουτ, στο 34' ο Ντιόγκο βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σάχα, αλλά μπήκε μπροστά του ο Λεονάρντο και τον σταμάτησε, για να κοπεί κι αυτός στη συνέχεια από προβολή του Χουανφράν. Στο 43', σε σέντρα του Λεονάρντο, ο Τοροσίδης με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.
Όπως τέλειωσε το α' ημίχρονο έτσι ξεκίνησε το β'.
Στο 55', πάλι ο κορυφαίος της αναμέτρησης Βασίλης Τοροσίδης, έκανε το 2-0 με εντυπωσιακό τρόπο. Από λάθος του Αραούχο πήρε την μπάλα κάτω από τη σέντρα, επιχείρησε κατά μέτωπο επίθεση, δεν μπόρεσε να τον σταματήσει κανείς και βλέποντας τον Σάχα έξω από την εστία του, τον ...κρέμασε.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να συνέλθει από την ψυχρολουσία κι αφού στο 58' το διαγώνιο πλασέ του Σκόκο πέρασε άουτ, στο 65' και σε γύρισμα του νεοεισελθόντα Μαντούκα, ο Ραούλ Μπράβο έκοψε τελευταία στιγμή τον Μπλάνκο, όμως ο επερχόμενος Νέμεθ με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ξαναέβαλε την ομάδα του πάλι στο παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός «ισοφάρισε» τα δοκάρια στο 72' με κεφαλιά του Ζεβλάκοφ σε φάουλ του Ντουντού, γλίτωσε την ισοφάριση στο 88', καθώς το μονοκόμματο σουτ του Λεονάρντο πέρασε άουτ, είχε και τον Νικοπολίδη σε ετοιμότητα στις καθυστερήσεις, καθώς απέκρουσε το σουτ του Μαντούκα κι έτσι πήρε τη σπουδαία νίκη.
Ο διαιτητής Δαλούκας ελέγχεται για την φάση του 38' και τον μη καταλογισμό πέναλτι στο χέρι του Μέλμπεργκ.
Κίτρινες: Μάκος, Γκερέιρο, Γιάχιτς - Ζαϊρί, Ντιόγκο, Ντουντού, Ζεβλάκοφ
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Γιάχιτς, Μαϊστόροβιτς, Μάκος (61' Μαντούκα), Καφές (83' Παυλής), Νέμεθ (79' Λεονάρντο), Γκερέιρο, Σκόκο, Μπλάνκο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Λεντέσμα, Τοροσίδης (83' Γκαλίτσιος), Ντουντού, Λεονάρντο, Ντιόγκο (89' Μήτρογλου), Ζαϊρί (70' Στολτίδης).
Στο μεταξύ, ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ στα Σπάτα είναι ορθάνοιχτος. Μετά από τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος και ο Γιώργος Σουφλιάς, μπήκαν οι υπογραφές σχετικά με τους όρους δόμησης για την ανέγερση του νέου αθλητικού κέντρου των "κιτρινόμαυρων" στην περιοχή της ανατολικής Αττικής.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά και τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Νίκο Θανόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του υπουργού.
Σε αυτήν παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Ευάγγελος Μπαλτάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Μεσογαία Α.Ε.» κ. Βασίλης Σίμος. Ο υπουργός υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνονται οι όροι δόμησης για την ανέγερση του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ στα Σπάτα. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Θανόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Σουφλιά για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης".