Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α.

Αφιέρωμα
στο Μένο Φιλήντα

Η 25η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα μνήμης για την εγκατάσταση των Κυζικινών Αρτακινών στη νέα τους πατρίδα, οι οποίοι διωγμένοι και ταλαιπωρημένοι από την Παλαιά Αρτάκη έφθασαν στη Ν. Αρτάκη για ένα νέο ξεκίνημα. Αυτή τη μέρα λοιπόν επέλεξε να γιορτάζει και να υμνεί με εκδηλώσεις κάθε χρόνο ο Δήμος Νέας Αρτάκης.
Φέτος με έναυσμα αυτό το γεγονός στις 25/9 ο Δήμος σε συνεργασία πάντα με τη ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α αποφάσισε να διοργανώσει στο αίθριο του Δημοτικού Μεγάρου
αφιέρωμα με σκοπό να τιμήσει τον Μένο Φιλήντα, «Ένα Δάσκαλο Πρωτόσχολο της Γλώσσας».
Επίτιμοι προσκεκλημένοι και κύριοι ομιλητές της βραδιάς ήταν ο κύριος Αδάμ Αδάμ, καθηγητής στο αγγλικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κύριος Χαραλαμπάκης Χριστόφορος, καθηγητής της Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι δύο ομιλητές παρουσίασαν εκτενώς τη ζωή και το έργο του Μένου Φιλήντα και κατάφεραν να συνεπάρουν το κοινό με το γλαφυρό και περιγραφικό τους λόγο.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο πρώτο αυτό κάλεσμα του δήμου παρακολουθώντας αυτή την ενδιαφέρουσα βραδιά. Μετά την εκδήλωση ακολούθησε κέρασμα στο χώρο του δημαρχείου ενώ ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Πρατσόλης και οι εκπρόσωποι της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα να υμνούν και να τιμούν «μεγάλους ανθρώπους» οι οποίοι προσέφεραν με τη ζωή και το έργο τους στους νεότερους.
Τέλος
ο Δήμαρχος πρότεινε, σε συνεργασία με τους καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Ν. Αρτάκης, να διοργανώνεται κάθε χρόνο διαγωνισμός έκθεσης , στον οποίο θα συμμετέχουν μαθητές και το βραβείο που θα λαμβάνουν θα ονομάζεται «Βραβείο Μένου Φιλήντα».


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΟΣΟΣ ΤΣΟΠΕΛΟΣ