Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΟ

Σισέ: «Kαλό το 5x5»
Στη σημασία του «5x5» του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα στάθηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ, με τον Γάλλο να φορ να σημειώνει για το ντέρμπι με την ΑΕΚ οτι «είχαμε νοοτροπία νικητή».
«Είναι πολύ καλό που έχουμε πέντε νίκες σε πέντε παιχνίδια, έχοντας έχουμε δεχθεί μόλις ένα γκολ. Είναι πολύ καλό ξεκίνημα» είπε αρχικά ο Σισέ.
Αναφερόμενος στο κλειδί της νίκης, είπε:
«Ήρθαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είχαμε ένα κοινό στόχο και νοοτροπία νικητή. Κάναμε καλή δουλειά, είχαμε ευκαιρίες, σκόραρε ο Σάλπι και κερδίσαμε. Είναι καλό να κερδίσουμε συνεχώς».
Για το αν είναι νίκη-τίτλου, δήλωσε:
«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για πρωτάθλημα αλλά στο τέλος του πρωταθλήματος, μετράνε οι νίκες που σημειώνονται στην αρχή. Πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και έχουμε αυτοπεποίθηση και καλή ομάδα. Η πίεση δεν είναι σε εμάς αλλά στους άλλους».
Σιμάο: «Για να πάρουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να νικάμε»
Μετά από καιρό ο Σιμάο επέστρεψε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και βοήθησε και εκείνος από την πλευρά του για να φτάσουν οι «πράσινοι» στην κατάκτηση της νίκης. Ο μεσοαμυντικός από την Μοζαμβίκη τόνισε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δώσαμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και τα καταφέραμε. Κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε για να μην κινδυνεύσουμε και ήμασταν σίγουροι ότι θα σκοράρουμε. Σκοράραμε, είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε κι άλλο γκολ, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει» για να καταλήξει, λέγοντας:
«Για να πάρουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να νικάμε και αυτό είναι που μας ενδιαφέρει. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, είναι αυτό που έχουμε όλοι βαθιά μέσα στο μυαλό μας. Εχουμε ξεκινήσει καλά, είμαστε ευχαριστημένοι γιατί οι αριθμοί δείχνουν ότι είμαστε καλύτεροι. Είμαστε δεμένοι, είμαστε πιο επιθετικοί από προηγούμενες χρονιές, έχουμε ένα πολύ καλό αμυντικό ρεκόρ, όλα δείχνουν ότι είμαστε καλύτεροι».
Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου στάθηκε στη σημασία της επικράτησης των «πρασίνων» λέγοντας:
«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Δείξαμε χαρακτήρα σε ένα παιχνίδι, που πολύ νόμιζαν ότι θα σκοντάψουμε. Παραμένουμε πρώτοι, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Προχωράμε παιχνίδι με το παιχνίδι για το στόχο μας».
Ο σκόρερ του «τριφυλλιού», Δημήτρης Σαλπιγγίδης ανέφερε:
«Δε θα θελα να πω ότι είμαστε φαβορί για τον τίλο. Είναι πολύς ο δρόμος ακόμη. Θέλαμε να συνεχίσουμε το σερί τα καταφέραμε και πήραμε μια σπουδαία νίκη, σε μια πολύ δυνατή έδρα. Συνεχίζουμε, δεν στεκόμαστε άλλο εδώ. Έχουμε ένα σημαντικό ματς και την Πέμπτη και πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί».
Και συμπλήρωσε:
«Ήταν φυσιολογικό οι ομάδες να δώσουν βάση στις άμυνες έτσι όπως πήγαινε το ματς όποιος έβαζε το γκολ θα έπαιρνε και τη νίκη. Εμείς ήμασταν οι τυχεροί που βάλαμε το γκολ αλλά και λίγο καλύτεροι μέσα στο γήπεδο και γ αυτό πετύχαμε το στόχο μας. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα και το αποδείξαμε κόντρα στην ΑΕΚ. Προέχει το ευρωπαϊκό παιχνίδι και για την ΑΕΛ θα δούμε μετά το ματς της Πέμπτης».
Ο Κώστας Κατσουράνης υποστήριξε:
«Ήταν ένα δύσκολο ματς αλλά καταφέραμε να νικήσουμε κι αυτό μετράει».
Ερωτηθείς από Πορτογάλο δημοσιογράφο για την πρώην ομάδα του, την Μπενφίκα, που αντιμετωπίζει σε λίγες μέρες την ΑΕΚ, τόνισε:
«Η Μπενφίκα είναι καλύτερη φέτος από ότι πέρσι. Και οι οπαδοί τόσο της Μπενφίκα όσο και του Παναθηναϊκού είναι πολύ καλοί».
Ο Σεμπάστιαν Λέτο, που είχε σε ένα ακόμη παιχνίδι καλές στιγμές και βοήθησε τους «πράσινους» να φτάσουν στην επιτυχία, τόνισε:
«Ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα και μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς».
Με τη σειρά του ο Γιόσου Σαριέγκι υποστήριξε:
«Είναι μια σημαντική νίκη η σημερινή. Αν και δεν παίξαμε πολύ καλά, σημασία έχει ότι πήραμε τους βαθμούς. Αυτή η νίκη θα βοηθήσει και στην ψυχολογία της ομάδας. Θέλουμε να έχουμε ηρεμία σαν ομάδα για να πηγαίνουμε καλύτερα στα παιχνίδια».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ματς με την Ντιναμό Βουκουρεστίου για το Europa League:
«Το ματς της Πέμπτης είναι δύσκολο, αλλά μετά την ήττα από την Γαλατά, θα πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε».
Από τους καλύτερους του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος δήλωσε:
«Ήταν καταπληκτικό παιχνίδι και πήραμε δίκαια τη νίκη. Πρόκειται για πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα μου και από σήμερα το βγάζουμε από το μυαλό μας, αφού υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη με την Ντιναμό Πρέπει να αλλάξουμε τις σκέψεις μας και να πάρουμε τη νίκη. Δεν υπάρχει μυστικό της επιτυχίας, αλλα ότι όλα προέρχονται από τη σκληρή δουλειά».
Από την πλευρά του ο Σωτήρης Νίνης, επισήμανε:
«Είναι μια σημαντική νίκη, καθώς παραμένουμε στην κορυφή. Τώρα κοιτάμε το ματς της Πέμπτης με την Ντιναμό».
Ικανοποιημένος δήλωσε και ο Ματίας Μπιέρσμιρ, ο οποίος, σημείωσε:
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κερδίσαμε. Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση σε μια δύσκολη έδρα. Σημαντικό να είμαστε πρώτοι».
Newsroom ΔΟΛ