Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΕΚ

Εφόσον αυτές του αποδοθούν...
Έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του δηλώνει ο Μπάγεβιτς


«Σκασμένος» για ένα ακόμα ματς ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό, αλλά και έτοιμος να αναλάβει κάθε ευθύνη που θα του αποδοθεί είτε η διοίκηση, είτε τον κόσμο της «Ένωσης». Ο Σερβοέλληνας τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του δεν είχε τύχη, προτίμησε να προστατεύσει τους παίκτες του και πέρασε στην αντεπίθεση όταν ακούστηκαν τα ονόματα των Τζιμπούρ και Εντίνιο.
«Δεν ήταν η χειρότερη μας εμφάνιση. Η αλήθεια είναι ότι μετά από δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που οι φίλαθλοι περίμεναν το κάτι παραπάνω, που έχουμε αλλάξει και πολλούς παίκτες, είναι δύσκολο να πεις κάτι καλό. Και στα δύο ματς ήμασταν καλύτεροι αλλά πληρώσαμε τα λάθη μας. Σήμερα (σ.σ.: Κυριακή) ήμασταν χειρότεροι από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αλλά και ο αντίπαλος έπαιξε διαφορετικά από τον Ολυμπιακό. » Ίσως αν παίζαμε πιο αμυντικά θα είχαμε άλλα αποτελέσματα. Ισως.

Σήμερα (σ.σ.: Κυριακή) όμως αποφασίσαμε να παίξουμε επιθετικά. Δεν είχαμε όμως την ουσία. Δεν είχαμε κάποιους παίκτες σε καλή μέρα. Δεν ψάχνω δικαιολογίες και είμαι έτοιμος για όλα. Θέλουμε χρόνο.
Δεν είναι τόσο εύκολο να τα κάνεις από τη μια στιγμή στην άλλη αυτό που θες. Αν η διοίκηση νομίζει κάτι άλλο, εγώ είμαι έτοιμος για όλα και είναι στη διάθεση τους όλα.
Είναι νωρίς ακόμα, είναι πέμπτη αγωνιστική. Είμαστε πίσω βέβαια βαθμολογικά, αλλά υπάρχει χρόνος.
Εχω παράπονα.
» Υπάρχουν κάποιοι που τα έδωσαν όλα, κάποιοι άλλοι όχι και τόσο. Αλλά αυτό θα το πω εγώ στα αποδυτήρια, δεν πρέπει να λέμε ονόματα. Αν θέλετε να χτυπήσετε κάποιον, χτυπήστε εμένα και είστε μέσα σε όλα. Αφήστε τους παίκτες, εγώ είμαι υπεύθυνος.
Σήμερα (σ.σ.: Κυριακή) προσπαθήσαμε πολύ, είχαμε την κατοχή, αλλά δεν κάναμε τίποτα. Ούτε ο Παναθηναϊκός έκανε τίποτα, αλλά κέρδισε. Εμάς δεν μας πήγε τίποτα.
» Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το λάθος μας και εμείς κανένα δικό τους. Δεν ζητάω τύχη. Οχι, αλλά σε κάποια ματς σαν και αυτά, θες και λίγη τύχη. Ο κόσμος είναι δίκαια στενοχωρημένος. Παίζει ρόλο ότι παίξαμε και με δύο ομάδες που θέλαμε όλοι να νικήσουμε και το ήθελε και ο κόσμος. Κάποιοι ζουν για αυτά τα δύο ματς και δεν κοιτάζουν τα άλλα. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό.
Έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα πολύ δύσκολο ματς με μια μεγάλη ομάδα σαν τη Μπενφίκα και θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε, να κάνουμε κάτι καλό». Όταν ρωτήθηκε για το επιθετικό πρόβλημα της ΑΕΚ, με τους Εντίνιο και Τζιμπούρ να μην ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας πλέον (σ.σ. ο τελευταίος, ουσιαστικά), είπε:
«Τι περιμένετε να σας πω; Για τον Τζιμπούρ και τον Εντίνιο; Εγώ σας λέω ότι και εδώ να ήταν θα χάναμε πάλι. Μπορείτε εσείς να μου εγγυηθείτε ότι θα κερδίζαμε; Αν ναι τι να πω, φέρτε πίσω τον Εντίνιο».