Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΠΑΣΚΕΤ

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι του 2008-2009

Τους κορυφαίους στην Α1 για τη σεζόν 2008-09 βράβευσε ο ΕΣΑΚΕ κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής εκδήλωσης, στο περιθώριο της κλήρωσης για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Σταύρος Δουβής απένειμε το βραβείο του κορυφαίου νέου παίκτη στον Κώστα Παπανικολάου που πέρυσι φόρεσε την φανέλα του Άρη, ενώ από φέτος θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό: "Πάω σε μια μεγάλη ομάδα, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και την Ευρωλίγκα. Είμαι μικρός ακόμη, χρειάζομαι δουλειά. Πρέπει να πείσω τους προπονητές μου ότι αξίζω περισσότερο χρόνο συμμετοχής γιατί ο χρόνος συμμετοχής μου πέρυσι δεν ήταν μεγάλος," δήλωσε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Πειραιά.
Ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΤ, Δημήτρης Ευσταθίου βράβευσε τον MVP της περυσινής σεζόν, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ήταν μέλος και της κορυφαίας πεντάδας στην Α1, ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου αναδείχτηκε μέλος και της καλύτερης πεντάδας του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας: "Δεν υπάρχει ταβάνι," σχολίασε ο Σπανούλης, μία φράση που ο ίδιος είχε πει κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ στο οποίο η Εθνική κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο: "Όσο παίζουμε προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Ευχαριστώ τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου που με κάνουν καλύτερο άνθρωπο και τη διοίκηση που είναι κοντά μας," σχολίασε ο διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού και κατέληξε: "Ό,τι κερδίζεις ατομικά δεν έχει καμία σημασία αν δεν κερδίζει η ομάδα. Μπορεί τώρα εδώ να μην ήμουν εγώ, αλλά να ήταν ένας συμπαίκτης μου. Σας ευχαριστώ που με ψηφίσατε," είπε προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο Σπανούλης.
Το μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Αριστείδης Γολέμης παρέδωσε το βραβείο στον Γιάννη Μπουρούση που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος σέντερ. Ο Μπουρούσης σχολίασε για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ούτε πέρυσι να κατακτήσει έναν τίτλο: "Έτσι είναι ο αθλητισμός. Είμαστε μία καινούρια ομάδα κι ελπίζω να τα καταφέρουμε φέτος. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, τους συμπαίκτες μου και τη διοίκηση του Ολυμπιακού."
Τον καλύτερο σούτινγκ γκαρντ, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
βράβευσε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΠΚ, Θόδωρος Μπολάτογλου: "Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος μίας μεγάλης ομάδας, με μεγάλη διοίκηση, μεγάλο προπονητή, μεγάλους παίκτες και υπέροχους φιλάθλους. Ελπίζω πως και φέτος θα καταφέρουμε να επαναλάβουμε την περυσινή επιτυχία," ήταν τα λόγια του διεθνή Λιθουανού του Παναθηναϊκού.
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης παρέδωσε στον Δημήτρη Διαμαντίδη το βραβείου του κορυφαίου πάουερ φόργουορντ Μάικ Μπατίστ εν τη απουσία του Αμερικανού του Παναθηναϊκού (πρόβλημα στη μέση). Στην κορυφαία πεντάδα και ο Μαυροβούνιος σέντερ των "πρασίνων" Νίκολα Πέκοβιτς που παραδέχτηκε πως: "Δεν περίμενα να είμαι μέσα στην κορυφαία πεντάδα από την πρώτη κιόλας σεζόν. Εύχομαι και αυτή η χρονιά να είναι το ίδιο επιτυχημένη όπως η περυσινή για τον Παναθηναϊκό."
Κορυφαίος προπονητής της Α1 πέρυσι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς
ερωτηθείς αν έχει κάποιο μυστικό που τον κρατά τόσο αφοσιωμένο παρά τις αμέτρητες επιτυχίες, είπε: "Δεν υπάρχει μυστικό. Είμαι ευτυχισμένος που δουλεύω με παίκτες που παλεύουν κάθε μέρα και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε κάθε προπόνηση. Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είναι κοντά μας κάθε μέρα και δουλεύουν εξίσου σκληρά όπως η ομάδα. Πρόεδροι σας ευχαριστούμε πολύ. Το βραβείο αυτό ανήκει σ' εκείνους και στους παίκτες μου," κατέληξε ο Σέρβος τεχνικός.
Τέλος, οι Πανελλήνιος, Κολοσσός Ρόδου και Ολύμπια Λάρισας τιμήθηκαν με το βραβείο ευ αγωνίζεσθαι γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής της εκδήλωσης "δεν άνοιξαν παρτίδες με τον αθλητικό δικαστή". Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, Γιάννης Γιαννάς και Γιώργος Μαλάκος παρέλαβαν αντίστοιχα τα βραβεία.