Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Πρόβλημα στο Μαρούσι
Θετικοί στη νέα γρίπη Καϊμακόγλου και Πελεκάνος


Κρούσματα της νέας γρίπης Η1Ν1, προέκυψαν στο Μαρούσι, ενόψει της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα με την Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα. Συγκεκριμένα, Καϊμακόγλου και Πελεκάνος αρχικά έμειναν στην Αθήνα, λόγω… κρυολογήματος, όμως, τελικά βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Η ομάδα βρίσκεται στη Ρώμη, έχοντας στην αποστολή τον με ύποπτα συμπτώματα. Οι δύο αθλητές τέθηκαν αυτομάτως σε «καραντίνα».
Η ΚΑΕ βρίσκεται σε συνεχείς επαφές τόσο με τους ανθρώπους της Ολίμπια, προκειμένου να περάσει όλη η ομάδα από εξετάσεις, ενώ έχει «ανοιχτή γραμμή» και με την Ευρωλίγκα, αφού έχοντας τραυματίες τους Αριγκμπάμπου, Διαμαντόπουλο και Κουμπούρα, ίσως ζητήσεις αναβολή του αγώνα, κάτι που ήδη έπραξε για την κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρησης της Α1 με τον Ολυμπιακό.Στην αποστολή συμπεριλήφθησαν οι Μιλόσεβιτς και οι έφηβοι, Παπαντωνάκος και Λάκκας.
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι μείναμε θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις», σχολίασε ο Μάριος Μπατής, ενώ από την πλευρά του ο Τζαμόν Γκόρντον, είπε: «Σε ένα τέτοιο παιχνίδι εκτός έδρας κλειδί είναι ο έλεγχος του ρυθμού και αυτό αποτελεί προτεραιότητα για μας. Πρέπει να αντιδράσουμε σωστά και να μην επιτρέψουμε στους αντιπάλους να παίξουν γρήγορα. Οι αντίπαλοί μας έχουν περισσότερη πίεση από μας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε».
O Γιώργος Μπαρτζώκας αναφερόμενος στον αγώνα, υπογράμμισε:

«Είμαστε απογοητευμένοι που χάσαμε στο τέλος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά δεν απογοητευόμαστε και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. »Η Ολίμπια είναι ομάδα με μεγάλη παράδοση στην Ευρωλίγκα. Φέτος παρουσιάζεται με βελτιωμένο ρόστερ και έναν προπονητής που οδήγησε την εθνική Σλοβενίας στην τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ. »Τους σεβόμαστε, αλλά πάμε για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι δυνατή ομάδα στο γήπεδό τους και παίζουν με γρήγορο ρυθμό, πράγμα που θα πρέπει να σταματήσουμε».