Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ξεκινά την πορεία της για το 2010
Σήμερα η τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για Βανκούβερ

Την πορεία της για το Βανκούβερ, όπου το 2010 θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, ξεκινά σε λίγο η Ολυμπιακή Φλόγα, της οποίας η τελετή της Αφής θα ξεκινήσει στις 12:00.
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επίσημη πρόβα της τελετής, κάτω από θαυμάσιες καιρικές συνθήκες και παρουσία εκατοντάδων θεατών.
Πρωιθέρεια θα είναι η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία θα παραδώσει τη Φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, Βασίλη Δημητριάδη. Ο πρωταθλητής του γιγαντιαίου σλάλομ είχε ξεκινήσει και το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας και το 1998 για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ναγκάνο.
Εν όψει της τελετή για το Βανκούβερ δήλωσε:
«Δεν παύει να είναι κάτι το πρωτόγνωρο για μένα
. Τα συναισθήματα που με κατακλύζουν είναι τόσο έντονα που με αναγκάζουν να νιώθω μοναδικός. Οπωσδήποτε είναι μια μεγάλη τιμή να γνωρίζω ότι από εμένα θα ξεκινήσει μία ατέλειωτη σειρά ανθρώπων που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα μέχρι την πόλη του Βανκούβερ».
Ο Δημητριάδης έχει αναδειχθεί επανειλημμένα πρωταθλητής Ελλάδας αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης το 2001, ενώ έχει πάρει μέρος σε τρεις Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1998 στο Ναγκάνο, το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι και το 2006 στο Τορίνο. Στο Ναγκάνο ήταν και πάλι πρώτος Λαμπαδηδρόμος, αλλά και σημαιοφόρος της Ελληνικής Αποστολής.
Τελευταία Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Παράδοσης της Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Βανκούβερ 2010», την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 18:00, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα είναι η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Νίκη Γεωργιάδου η οποία είναι φοιτήτρια στο Τορόντο του Καναδά.
Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει 8 ημέρες και θα καλύψει 2.180 χιλιόμετρα. Το Ιερό Φως θα περάσει από 22 Νομούς, 42 Δήμους, τρία Δημοτικά Διαμερίσματα και μία Κοινότητα.
Στη διάρκεια των 8 ημερών θα πραγματοποιηθούν 36 Τελετές Αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις αλλά και σε δύο αρχαιολογικούς χώρους.