Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΑΕΚ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3 - 2

Υπερασπίστηκε τον Μπλάνκο
Η ΑΕΚ δεν άξιζε αποδοκιμασιών σύμφωνα με τον Μπάγεβιτς, φόβο είδε ο Καρτιέ

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εκτίμησε ότι η απόδοση της ΑΕΚ κόντρα στον Πανθρακικό δεν άξιζε αποδοκιμασιών, έριξε όμως δίκιο στους οπαδούς που «σωστά περιμένουν περισσότερα από την ομάδα». Παράλληλα, ο Σερβοέλληνας τεχνικός υπερασπίστηκε τον Μπλάνκο.
«Δεν νομίζω πως ο κόσμος αποδοκίμασε την ομάδα. Δεν ήμασταν για αποδοκιμασίες. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει πάντα δίκιο, μπορεί να επιδοκιμάζει και να αποδοκιμάζει, σωστά περιμένει περισσότερα από την ομάδα, αλλά πιστεύω πως η εμφάνισή μας δεν ήταν για αποδοκιμασίες.
» Προερχόμασαν από τρεις ήττες που άλλαξαν την ψυχολογία μας και υπήρχε αρκετό άγχος. Για τουλάχιστον 75 λεπτά παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Δεν με προβληματίζει το τελευταίο 15λεπτο. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά ανατρέψαμε το σκορ και χάσαμε πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε περισσότερα τέρματα.
» Ο Πανθρακικός δεν είχε να χάσει τίποτα και στο τέλος μάς πίεσε. Υπήρχε και ο φόβος για το αποτέλεσμα, κάναμε κάποια λάθη και δεν είχαμε ψυχολογία, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και αυτό είναι που έχει σημασία» τόνισε ο 62χρονος προπονητής.
Σχολιάζοντας το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Ισμαέλ Μπλάνκο, που δεν κατάφερε και πάλι να βρει δίχτυα, είπε:
«Ήταν και πάλι άτυχος. Είναι θέμα ψυχολογίας. Έχω μιλήσει μαζί του και πιστεύω πως αν βάλει ένα γκολ θα βρει το ρυθμό του».
Επεισόδιο με Λεονάρντο
Στο στόχαστρο κάποιων οπαδών της ΑΕΚ βρέθηκε ο Λεονάρντο λίγο μετά την λήξη της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό. Ο Βραζιλιάνος απάντησε και χρειάστηκε η επέμβαση των ψυχραιμότερων, ώστε να λάβει τέλος το περιστατικό.
Ειδικότερα, περίπου 30 φίλοι της «Ένωσης» που βρίσκονταν έξω από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, μόλις αντίκρισαν τον Λεονάρντο του ζήτησαν τον λόγο αλλά και να ανεβάσει την απόδοσή του, υπενθυμίζοντάς του το σίριαλ του καλοκαιριού, προκειμένου να φορέσει τα κιτρινόμαυρα.
Ο Βραζιλιάνος απάντησε πως δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Η αντίδρασή του δεν άρεσε στους οπαδούς και η κουβέντα συνέχισε σε υψηλούς τόνους.
Σε εκείνο το σημείο όμως, εμφανίστηκε ο Ζεράλντο Αλβες, ο οποίος σε ρόλο... πυροσβέστη, πήρε μαζί του τον Λεονάρντο και αποχώρησαν μαζί, ενώ και ορισμένοι από τους φίλους της ΑΕΚ προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα.
Καρτιέ: «Φοβισμένη η ΑΕΚ»
Ο Αλμπέρ Καρτιέ
παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του Πανθρακικού και και εκτίμησε ότι η ΑΕΚ «είχε φόβο στο παιχνίδι της.
«Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και ιδιαίτερα από τη δική μας την ομάδα. Ειδικά μετά το 3-1 αντιδράσαμε, προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε και το καταφέραμε, κάτι που δείχνει ότι αλλάζει η νοοτροπία στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Η δική μας ιδέα ήταν πιέσουμε την ΑΕΚ πολύ ψηλά, να μην κλειστούμε και να κάνουμε πρέσινγκ στο μισό γήπεδο. » Στο πρώτο ημίχρονο δεν τα καταφέραμε τόσο καλά, στο δεύτερο όμως ανεβήκαμε και πιστεύω ότι πλέον είμαστε και έτοιμοι από άποψη φυσικής κατάστασης για ένα τέτοιο ματς. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι η δική μας ομάδα ακολουθεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο και προσπαθεί να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού που παίζεται στην Ευρώπη και πρέπει να παίζεται και στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Για το πως είδε την ΑΕΚ και αν την περίμενε έτσι, είπε:
«Η δουλειά του προπονητή είναι να δουλεύει για τη δικιά του ομάδα. Να βλέπει τα δικά του προτερήματα και ελαττώματα. Η ΑΕΚ δεν έκανε το καλύτερό της παιχνίδι, είχε πολύ φόβο στο παιχνίδι της, διαθέτει όμως παίκτες με εμπειρία που της έδωσαν τελικά τη νίκη αν και δεν έπαιξαν καλά».