Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ντουντού λύτρωσε τον Ολυμπιακό απέναντι στον πολύ καλό Εργοτέλη

Λαμπάδα στο μπόι του Ντουντού πρέπει να ανάψουν στον Ολυμπιακό. Την ώρα που ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει ξεμείνει από δυνάμεις και ο Εργοτέλης φλέρταρε με το γκολ της νίκης, ο Bραζιλιάνος του έδωσε... το φιλί της ζωής με υπέροχο γυριστό και χάρισε στους πειραιώτες μία πολύ δύσκολη νίκη με 2-1.
Κάθε νίκη όμως προσφέρει τρεις βαθμούς και με αυτούς, οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν τους 22 και αποσπάστηκαν τρεις βαθμούς από τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται την Κυριακή τον ΠΑΟΚ.
Το ματς με την Σταντάρ Λιέγης θύμισε η εξέλιξη του αγώνα. Ο Εργοτέλης, που έχει το δικαίωμα να αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, προηγήθηκε στο 23' με τον Σασιασβίλι, ενώ στην επανάληψη έχασε ευκαιρίες να πάρει ακόμα και τη νίκη.
Οι «ερυθρόλευκοι», που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν είχαν καλό ρυθμό, κατάφεραν να ισοφαρίσούν με τον συνήθη ύποπτο, Κώστα Μήτρογλου και τελικά πήραν μία αγχωτική νίκη, χάρη στο γκολ του Ντουντού στο 85'.
Ο Εργοτέλης, όπως είχε προαναγγείλει ο Καραγεωργίου, κατέβηκε στο Καραϊσκάκη αποφασισμένος για το θετικό αποτέλεσμα. Οι κρητικοί, ασκώντας πίεση από ψηλά και με τον Ορφανό να πέφτει στον Μαρέσκα, εμπόδιζαν την σωστή ανάπτυξη του Ολυμπιακού που περιοριζόταν σε μία φλύαρη υπεροχή, χωρίς να απειλεί.
Και δεν αρκέστηκαν μόνο στα αμυντικά τους καθήκοντα, καθώς στο 23' όμως και μετά από ένα ανούσιο 20λεπτο, ο Σασιασβίλι βρήκε το κενό στην αμυντική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Όντας με την πλάτη στον τοίχο, αλλά χωρίς να ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός κυνήγησε την ισοφάριση με μεγαλύτερη διάθεση, με τον Γκαλέτι να είναι ο πιο κινητικός «ερυθρόλευκος». Στολτίδης και Μήτρογλου είχαν δύο καλές στιγμές, ωστόσο οι κρητικοί κρατούσαν σχετικά εύκολα το σκορ.
Ο Μήτρογλου όμως απέδειξε την καλή του αγωνιστική κατάσταση και έδωσε πάλι την λύση. Αφού συνδυάστηκε ωραία με τον Ντουντού, παραβίασε την εστία του Δασκαλάκη με άψογο αριστερό πλασέ εντός της περιοχής.
Οι παίκτες του Καραγεωργίου πάντως, δεν επηρεάστηκαν από την ισοφάριση και στην επανάληψη απέδειξαν και πάλι τις επιθετικές τους αρετές, την ώρα που ο Ολυμπιακός ήταν πολύ νευρικός και δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δεύτερο τέρμα.
Ο Ντουντού ήταν πάλι εκτός παιχνιδιού, ενώ κι ο Οσκαρ αδυνατούσε να βοηθήσει. Ο Ζίκο στο 63' πέρασε τον Ζαϊρί, με τον μαροκινό να δημιουργεί προς στιγμήν κάποια ρήγματα από την πλευρά του Ρουμπάκη αλλά χωρίς να έχει συνέχεια.
Ωστόσο, η κούραση ήταν εμφανέστατη για τους γηπεδούχους, γεγονός που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι κρητικοί, βγάζοντας φαρμακερές αντεπιθέσεις και με τον Τζιούνορ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 80'.
Στο μόνο που ήλπιζε πια ο Ζίκο ήταν στην προσωπική ενέργεια κάποιου εκ των ποιοτικών του παικτών. Αυτός ήταν τελικά ο Ντουντού που στο 85' με υπέροχο γυριστό έσωσε την παρτίδα και λύτρωσε τους οπαδούς των πρωταθλητών και την ομάδα του.
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ντουντού - Ρουμπάκης, Μπέτο, Ορφανός.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Στολτίδης (63' Ζαϊρί), Γκαλέτι, Όσκαρ (81' Λεντέσμα), Μπράβο, Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Μαρέσκα, Τοροσίδης (46' Γκαλίτσιος)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Μπέτο (73' Κορδονούρης), Τσεσνάουσκις, Γελαδάρης, Ορφανός, Βερπακόφσκις (66' Λεάλ), Ρομάνο (82' Ογκουνσότο)