Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Έρευνες για τον αγνοούμενο
Εναν νεκρό στο Βόλο, έναν αγνοούμενο στην Πιερία και σοβαρά προβλήματα, προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες, που έπληξε τη χώρα. Τα σοβαρότερα από αυτά αντιμετώπισαν οι νομοί Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας.

Στο Βόλο ένας άνδρας ηλικίας 41 ετών, έχασε τη ζωή του όταν ανατράπηκε το σκάφος του από το ξαφνικό μπουρίνι. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Βόλου, το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν μαζί με φίλο του πάνω σε αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό. Από το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε αναποδογύρισε το σκάφος, με συνέπεια οι δύο άνδρες να πέσουν στη θάλασσα.
Ο ένας κατάφερε να βγει κολυμπώντας στη στεριά. Ο δεύτερος εντοπίστηκε λίγο αργότερα νεκρός από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού του.
Η σορός του νεκρού μεταφέρθηκε για νεκροψία-νεκροτομή στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου. Στην Πιερία, χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό του 46χρονου, τα ίχνη του οποίου αναζητούνται από προχθες, όταν εξαφανίστηκε μαζί με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του ποταμού Αίσονα στην Πιερία.
Οι έρευνες ξεκίνησαν το πρωί και συνεχίστηκαν μέχρι τη δύση του ήλιου, με τη συμμετοχή ανδρών της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και εθελοντικών ομάδων.
Οι διασώστες "χτενίζουν" την περιοχή κατά μήκος του ποταμού Αίσονα, όπου χθες εντοπίστηκε μέσα στις λάσπες και ανασύρθηκε το αυτοκίνητό του, δίχως όμως να βρεθεί ίχνος του 46χρονου, πατέρα τριών παιδιών.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου άνδρα από την Βροντού Πιερίας συνεχίζονται σήμερα.