Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Δήλωση Νικήτα Κακλαμάνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις, όσο και τις δηλώσεις σε ΜΜΕ της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Είναι γνωστή η άποψή μου σε ότι αφορά τη συμμετοχή των Δήμων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Εξ' άλλου μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί (και ελπίζω ότι θα συνεχισθεί…) μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Υπουργείου Υγείας τα επτά Δημοτικά Ιατρεία θα μετατραπούν σταδιακά σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου. Ελπίζω ότι μέσα στο 2010 θα λειτουργήσει το πρώτο εξ' αυτών στα Πατήσια.
Η κυρία υπουργός όμως οφείλει να διευκρινίσει αν αυτή η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κράτος στους Δήμους θα συνοδευθεί με τους αντίστοιχους πόρους, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι Δήμοι δεν πρόκειται να το δεχθούν.
Σε ότι αφορά δε τα χρέη των νοσοκομείων, αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι τα 2,5 δις ευρώ που παρέλαβα το 2004 από τον προκάτοχό μου του ΠΑΣΟΚ , αποπληρώθηκαν όλα μέχρι τον Ιανουάριο του 2006, όπως πολύ καλά μπορεί να πληροφορηθεί από τους εκπροσώπους των προμηθευτών , χωρίς μάλιστα να τους καταβάλω χρήματα για τις εξωσυμβατικές προμήθειες".