Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Επίθεση Καρατζαφέρη στον Γ.Παπανδρέου για εκλογικό νόμο και εθνικά θέματα

«Λάβρος» κατά του Γ.Παπανδρέου για τις εξαγγελίες για αλλαγή του εκλογικού συστήματος, τα εθνικά θέματα και την ψήφο των μεταναστών εμφανίστηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στη Βουλή, ζητώντας παράλληλα δέσμευση εκ μέρους του πρωθυπουργού να έρθουν στη Βουλή οι φάκελοι της Siemens και του Βατοπαιδίου.
Στη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε απαντήσεις σχετικά με το εάν θα γίνει εξεταστική επιτροπή σχετικά με την υπόθεση Χριστοφοράκου, «εάν θα μάθουμε ποιοι τα πήραν ή θα σφυρίξουμε αδιάφορα».
Με την έναρξη της ομιλίας του απευθύνθηκε στον κ. Παπανδρέου για να τον ρωτήσει τι θα κάνει με το θέμα της Siemens, δεδομένου ότι «η Ελλάδα καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Μονάχου με την κατηγορία ότι ο κ. Χριστοφοράκος, με δύο εξέχοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από κοινού, έφαγαν τα λεφτά του ελληνικού δημοσίου»
«Καταδίκη και κανείς δεν έκανε ένσταση, ή μία αίτηση. Μας ενοχλεί αυτό; Μας προβληματίζει; Αν συνέβαινε με πρόσωπο του κόμματός μου, θα είχα πάει ήδη στη Γερμανία» δήλωσε για να συνεχίσει:
«Περιμένω μία δέσμευση εάν θα ανοίξει η Βουλή τους φακέλους της Siemens και του Βατοπαιδίου. Μη μου πείτε ότι εκ του νόμου δεν γίνεται, όλα γίνονται αν πρέπει να υπερασπιστούμε την ηθική του πολιτικού κόσμου».
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό σχετικά με την προωθούμενη αλλαγή του εκλογικού συστήματος λέγοντας ότι δεν ασφαλίζεται, αλλά βλάπτεται η δημοκρατία όταν σε 50 νομούς θα υπάρχει εκπροσώπηση μόνο από τα μεγάλα κόμματα. «Πρέπει να δούμε τι κρύβετε πίσω από το μυαλό σας. [...] Κάνετε αλλοίωση δημοκρατίας» είπε.
Αμφισβήτησε ότι το νέο εκλογικό σύστημα, που προανήγγειλε η κυβέρνηση, θα θωρακίσει από το μαύρο πολιτικό χρήμα τον δημόσιο βίο, χαρακτηρίζοντας «άλλοθι» τη δημιουργία μονοεδρικών.
«Οι βουλευτές δεν τα πιάνουν. Κι αν ήθελαν να τα πιάσουν, δεν τους δίνει κανείς σημασία. Τα λεφτά δίνονται στις υπογραφές. Τα χρήματα πάνε στα κόμματα εξουσίας. Δεν δίνει κανείς λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ, ή σε μένα. Κοροϊδευόμαστε ότι κάνετε εκλογές μόνο από τη χρηματοδότηση; Ποιος τα ακούει αυτά;» είπε.
«Αυτό είναι αλλοίωση της Δημοκρατίας. Όπως κι αυτό με την δυνατότητα, που δίνετε, στο μετανάστη για δικαίωμα να ψηφίσει στις τοπικές εκλογές. Καταλαβαίνετε τι παραμορφώσεις θα γίνονται και τι αποτελέσματα θα υπάρχουν σε κάποιες περιοχές» συνέχισε.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου και για τη δήλωσή του από την Κωνσταντινούπολη σχετικά με την απελευθέρωση της Κύπρου από μητέρες πατρίδες, εξαρτήσεις και στρατεύματα κατοχής.
Κάλεσε τον πρωθυπουργό να κατονομάσει ποιοι είναι οι άλλοι στρατοί κατοχής («είμαστε εμείς, είναι οι Αγγλοι;»), τονίζοντας ότι στρατός κατοχής είναι ένας, ο τουρκικός, και δεν άκουσε τον Γ.Παπανδρέου να λέει τίποτα γι' αυτόν, ούτε και για τους 1619 εκτελεσθέντες Έλληνες το 1974.
«Δημιουργούνται συνθήκες για να φθάσουμε σε τετελεσμένα γεγονότα» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι «λεφτά θα βρει, θα του δώσουν, αλλά θα μας πάρουν τα εθνικά».
Για την Οικονομία, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «πολύ ευφυή» τον κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς «ανεβάζει το έλλειμμα κάθε μέρα για να πει μετά ότι το κατέβασε αυτή η κυβέρνηση».Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι τους άκουσε όλους να τον στηρίζουν, αλλά τον μόνο που δεν άκουσε να λέει αν θα είναι υποψήφιος είναι ο Κάρολος Παπούλιας. «Αν δω τον διορισμό του κ. Μπίκα στην ΕΥΠ και ενός άλλου στελέχους της Προεδρίας, δεν ξέρω αν θα άφηνε να του φύγουν δύο άνθρωποι-κλειδιά από την προεδρία της Δημοκρατίας» ανέφερε.
Τέλος, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συμπίπτει με τον Αμερικάνο σε πολλά θέματα», όπως το «ναι» στο σχέδιο Ανάν, τη θέση για μη υλοποίηση του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και την τοποθέτηση να φύγουν οι Κινέζοι από την Ελλάδα. «Ο Αμερικάνος στο πρόσωπό σας, παρά τη ρητορική σας, έχει βρει έναν καλό σύμμαχο» δήλωσε.