Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ

ΨΗΦΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΠΕΡΓΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου η ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση του Δημήτρη Πιπεργιά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Χαλκίδας. Σε μια ομιλία με πάθος, παλμό και συγκίνηση, οι εκατοντάδες φίλοι και υποστηρικτές έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στήριξης του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ίδιου του Δημήτρη Πιπεργιά.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και μίλησαν με θέρμη για τον άνθρωπο και τον πολιτικό Δημήτρη Πιπεργιά ο Γεράσιμος Αρσένης, επί σειρά ετών Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και η Ιωάννα Λαγού, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ευβοίας.

Ο Γ. Αρσένης μίλησε για τον Άνθρωπο, για τον Αγωνιστή, για το Συνδικαλιστή, για τον Ευβοιώτη Δημήτρη Πιπεργιά. «Ο Δημήτρης Πιπεργιάς πάντα έβαζε πρώτα το συνολικό συμφέρον. Πολλές φορές συγκρούσθηκα μαζί του όταν ήμουν Υπουργός, αλλά μέσα από αυτή τη σύγκρουση γνώρισα τον πολιτικό, το συγκροτημένο νέο-τότε- που έχει θέσεις και ξέρει να αγωνίζεται. Αξίζει η Εύβοια να τον εμπιστευτεί γιατί έχει εμπειρία, γνωρίζει τα προβλήματα της Εύβοιας και αγωνίζεται για αυτά.»

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Πιπεργιάς μίλησε για το επερχόμενο τέλος του φαύλου κράτους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, «η οποία κούρσεψε τη χώρα αλλά και την ίδια την Εύβοια» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Υποσχέθηκαν υγεία και αντ’αυτού διέλυσαν το εθνικό σύστημα υγείας, υποσχέθηκαν ανάπτυξη και αντ’ αυτού οδήγησαν τη χώρα σε οικονομικό ναυάγιο με μόνους επιζήσαντες τους ισχυρούς και τις τράπεζες, μίλησαν για υπεύθυνη εξωτερική πολιτική και αντ’ αυτού έκαναν κουμπαριές και υποτάχθηκαν στα υπερεθνικά κέντρα. Εξοβέλισαν κάθε έννοια αξιοκρατίας και στη θέση της κυριάρχησε η ευνοιοκρατία και οι “κουμπάροι”.»
«Η δημιουργική έκρηξη της 4ης Οκτωβρίου", συνέχισε, "θα βάλει εκ νέου τη χώρα αλλά και τον Νομό της Εύβοιας σε τροχιά ανάπτυξης, αφού η δύναμη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων θα κινήσουν το όχημα προς την πράσινη ανάπτυξη.»
Ο Δημήτρης Πιπεργιάς
συνέχισε την ομιλία του χαρακτηρίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ίδιου ως συλλογική δράση με επίκεντρο τον πολίτη, όπου οι πελατειακές σχέσεις και τα «ίδια» συμφέροντα δεν έχουν θέση. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για την ανόρθωση της χώρας και ανέλυσε το δικό του όραμα και τις θέσεις του για την ανάπτυξη του Νομού.
Μίλησε για την ανάγκη να γίνουν τα έργα στην Εύβοια ώστε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο που έχουμε χάσει. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει ένας σύγχρονος Ευρωπαϊκός άξονας Χαλκίδα-Αλιβέρι-Κύμη και Χαλκίδα – Μαντούδι- Αιδηψός, να ολοκληρωθούν τα έργα Λέπουρα-Κάρυστος και το φράγμα Σέττα-Μανίκια. Πρότεινε τη δημιουργία σύγχρονων Βιομηχανικών- Βιοτεχνικών Πάρκων στην Εύβοια και την ολοκλήρωση των Λιμανιών Κύμης, Μαντουδίου, Μαρμαρίου και Ν. Στύρων. Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για υποδομές στον τομέα της υγείας (Νοσοκομεία Χαλκίδας και Ιστιαίας.
Κλείνοντας κάλεσε τον ευβοϊκό λαό να πει όχι στη «ψήφο συναλλαγής» και ζήτησε για το ΠΑΣΟΚ και για τον ίδιο
«ψήφο πολιτικής επιλογής».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των άλλων: ο Νομάρχης Ευβοιας, κ. Θανάσης Μπουραντάς, αντινομάρχες, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Νίκος Ζέρβας, νομαρχιακοί σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι Ανθηδώνος, κ. Γιώργος Σανιδάς, Αυλίδος, κ. Χρήστος Παύλου, Διρφύων κ. Γιάννης Μπουροδήμος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Κώστας Κουλουρίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κ. Σταύρος Μπαμπατσούλης.