Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ρεχάγκελ: "Καλό το κλίμα στα αποδυτήρια"

Το μήνυμά του σαφές: «Πρέπει να κερδίσουμε για να πάμε στα πλέι οφ» και η ευχή του γνωστή: «Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να το κάνουμε». Ο Ότο Ρεχάγκελ όσο επεσήμανε τη σπουδαιότητα της προσεχούς αναμέτρησης με το Λουξεμβούργο, την Τετάρτη (21.00, MEGA) για τα προκριματικά του Μουντιάλ, άλλο τόσο φρόντισε να τονίσει και τη δυσκολία του αγώνα.
«Δώσαμε στα παιδιά μερικές μέρες άδεια, χαλάρωσαν και από σήμερα κοιτάζουμε το Λουξεμβούργο. Για τον κόσμο το παιχνίδι ήδη έχει κερδηθεί, αλλά το Λουξεμβούργο θα έρθει να μας δυσκολέψει. Εμείς θα πρέπει να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Πρέπει να κερδίσουμε, για να μπορέσουμε να πάμε στα πλέι οφ», υπογράμμισε ο Γερμανός τεχνικός και δεν αποκάλυψε τίποτα για το σχήμα που θα παρατάξει, προτιμώντας να αναφερθεί στις απουσίες: «Πρέπει να συγκεντρωθούμε γιατί έχουμε δύο απουσίες, των Σαμαρά και Σειταρίδη και πρέπει να τους αντικαταστήσουμε».
Σε ερώτηση για το αν προτιμά αντίπαλο για τα μπαράζ, ο Ρεχάγκελ τόνισε: «Στην παρούσα φάση η συγκέντρωσή μας είναι μόνο στο παιχνίδι με το Λουξεμβούργο». Για τα στοιχεία που έχει διακρίνει στον αντίπαλο ανέφερε: «Είναι καλοί στις αντεπιθέσεις, και δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Σε ό,τι και αν κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να το κάνουμε με μυαλό».
Το μήνυμά του προς τον κόσμο: «Θέλω να τους ευχαριστήσω, γιατί μας στήριξε σε όλο το προηγούμενο παιχνίδι. Τους θέλουμε στο πλευρό μας και σε αυτό, για να πάμε στα πλέι οφ».
Τέλος για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διαταραγμένο κλίμα στα αποδυτήρια τόνισε: «Είναι πάντα καλό. Τι συνέβη στο ημίχρονο με τη Λετονία; Στα αποδυτήρια δεν έχει συμβεί τίποτα. Ορισμένοι παίκτες ήταν φορτισμένοι συναισθηματικά, συζήτησαν μεταξύ τους και είπαν όλοι μαζί ότι θα γυρίσουν το παιχνίδι. Όπως και το έκαναν».
Το απόγευμα οι διεθνείς επέστρεψαν στις προπονήσεις, ενόψει του αγώνα με το Λουξεμβούργο στο ΟΑΚΑ, για την τελευταία αγωνιστική του 2ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ 2010. Ο Φάνης Γκέκας και ο Βαγγέλης Μόρας ακολούθησαν για προληπτικούς λόγους ατομικό πρόγραμμα, εξαιτίας κάποιων μικροπροβλημάτων, αλλά λογικά δεν τίθεται θέμα απουσίας τους από το ματς της Τετάρτης.
Από την προετοιμασία της Εθνικής αποχώρησαν πρόωρα οι Γιούρκας Σεϊταρίδης και Γιώργος Σαμαράς, οι οποίοι λόγω καρτών δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με το Λουξεμβούργο.