Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

"Συγκάτοικοι" στην κορυφή
"Συγκάτοικοι" στην κορυφή της βαθμολογίας Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.

Καβάλα-Παναθηναϊκός:
Στις καθυστερήσεις με γκολ του Σισέ «έσωσε την παρτίδα» στην Καβάλα ο Παναθηναϊκός και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον επίσης αήττητο Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» έχαναν 2-1 έως το 93' και τελικά ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τον ΑΟΚ, ο οποίος προηγήθηκε με δύο γκολ του Ονουάτσι (21', 43'). Ο ΠΑΟ μείωσε με τον Κατσουράνη (56').
ΑΕΚ-Πανθρακικός:
Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ, που επικράτησε 3-2 του ουραγού Πανθρακικού στο ΟΑΚΑ, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 7η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο «Δικέφαλος» είχε πανηγυρίσει για τελευταία φορά την 3η αγωνιστική, ενώ προερχόταν από τρεις συνεχείς ήττες πριν τη διακοπή. Απόψε βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Μπουβάλ στο 26΄, αλλά «γύρισε» το παιχνίδι και πήρε τη νίκη με τα τέρματα των Μαϊστόροβιτς (28΄), Τζόκιτς (39΄, αυτογκόλ) και Σκόκο (59΄), πριν μειώσει στο 67΄ ο Ρομπέρ. Δύο δοκάρια είχε η ομάδα της Κομοτηνής στο τελευταίο τέταρτο.
Ηρακλής-Πανιώνιος:
Δεύτερη σερί νίκη για τον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 2-0 του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, χάρη σε γκολ των Μπάλαμπαν στο 47΄ και Μανιάτη στο 57΄, και έφτασαν τους οκτώ βαθμούς. Εναν λιγότερο έχει ο «Γηραιός», που γνώρισε την τρίτη διαδοχική του ήττα.
Λάρισα-Ξάνθη:
Την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε η Λάρισα, που επικράτησε 2-0 της Ξάνθης στο Αλκαζάρ. Ο Τουμέρ Μετίν στο 52΄ και ο Αμπουχατζίρα στο 86΄ πέτυχαν τα γκολ για τους «βυσσινί», που ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Για τους Θρακιώτες, αυτή ήταν η τέταρτη ήττα σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια.
Ατρόμητος-Λεβαδειακός:
Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα πέτυχε ο Ατρόμητος, μετά από 7 αγωνιστικές, καθώς επιβλήθηκε σήμερα στο Περιστέρι του Λεβαδειακού με 3-0, με πρωταγωνιστή τον Αναστασάκο, που πέτυχε τα δύο γκολ (50', 67'), ενώ το τρίτο σημείωσε ο Πόποβιτς (88').
Οι αγώνες του Σαββάτου
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης:
Ανετη ήταν η επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-0 με τέρματα των Μέλμπεργκ (35'), Μήτρογλου (53'), Ζαϊρί (67').
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννενα:
Την τρίτη νίκη του στη Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα. Ο Λίνο στο 43΄ και ο Αραμπατζής στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πέτυχαν τα γκολ του «Δικεφάλου», που έφτασε τους 12 βαθμούς και έπιασε στην τρίτη θέση τον Αρη και τον Εργοτέλη.
Εργοτέλης-Άρης:
Εργοτέλης και Αρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο Παγκρήτιο, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 7ης ημέρας του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες παραμένουν ισόβαθμες στην τρίτη θέση της κατάταξης, έχοντας από 12 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν από το 56΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Φραγκουλάκη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός 19
. Ολυμπιακός 19
3. ΠΑΟΚ 12
. Εργοτέλης 12
. Άρης 12
6. Καβάλα 11
. Αστέρας Τρίπολης 11
8. ΑΕΚ 10
9. ΠΑΣ Γιάννινα 9
10. Πανιώνιος 8
11. Ηρακλής 7
. Ξάνθη 7
13. Λάρισα 6
14. Ατρόμητος 5
15. Λεβαδειακός 4
16. Πανθρακικός 1