Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΟΚ

Σε Βρύζα και Ζαγοράκη αφιέρωσε ο Σάντος τη νίκη, για ατυχία μίλησε ο Παράσχος


Οι διαδοχικές νίκες του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας σαφέστατα άλλαξε το κλίμα στις τάξεις του «Δικεφάλου» και οι οπαδοί αποθέωσαν τόσο τον Ζήση Βρύζα, όσο και τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο Φερνάντο Σάντος αφιέρωσε τη νίκη και στους δύο, καθώς επίσης και στον Τζόε Μπιζέρα ο οποίος πήρε την Κυριακή εξιτήριο από το νοσοκομείο.
«Αφιερώνουμε τη νίκη στον ποδοσφαιριστή Μπιζέρα ο οποίος βγήκε σήμερα (σ.σ.: Σάββατο) από το νοσοκομείο. Ευτυχώς η κατάστασή του δεν είναι τόσο άσχημη, όσο θα μπορούσε να ήταν. Αφιερώνουμε επίσης τη νίκη στον Θοδωρή Ζαγοράκη ο οποίος έφτιαξε στο μυαλό του αυτό το πλάνο ομάδας και φυσικά στον καινούργιο πρόεδρο τον Ζήση Βρύζα, καθώς αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία» είπε ο Φερνάντο Σάντος,
Και αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι. «Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε και είχαμε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΣ ήταν καλά τοποθετημένος στον αγωνιστικό χώρο και μας δυσκόλεψε αρκετά. Όταν είχε την μπάλα στα πόδια του, δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ κι αυτό έκανε το παιχνίδι να γίνει αμφίρροπο.
» Έκανε τουλάχιστον μια σημαντική ευκαιρία με το δοκάρι όπου εμείς είχαμε τύχη. Από εκεί και πέρα, εμείς καταφέραμε να σκοράρουμε με την εκτέλεση φάουλ, ενώ καταφέραμε σύντομα να βάλουμε και 2ο τέρμα. Αυτό απελευθέρωσε τους παίκτες κι έκανε δύσκολα πράγματα για την ομάδα των Ιωαννίνων.
» Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να βάλουμε και τρίτο γκολ για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Δεν ήμασταν καλοί, γι' αυτό δεν κάναμε ευκαιρίες. Δεν κρατάγαμε καλά την μπάλα μπροστά. Δεν την ασφαλίζαμε. Είναι κρίμα γιατί είχαμε τις προϋποθέσεις. Η ομάδα δεν κρατούσε πολύ την μπάλα με αποτέλεσμα να δίνει την εντύπωση ότι κοβόταν στην μέση. Ούτε τα Γιάννενα δημιούργησαν ευκαιρίες. Γι' αυτό λέμε ότι ήταν δίκαιη νίκη».Ο Σάντος ρωτήθηκε για τους κενούς χώρους που δεν εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του και είπε επ' αυτού:
«Υπήρχαν χώροι, το πρόβλημα ήταν όμως ότι δεν τους εκμεταλλευτήκαμε. Είπα και πριν ότι δεν κρατούσαμε την μπάλα στα πόδια μας, ούτως ώστε να ανεβεί όλη η ομάδα. Αυτό ήταν το ζήτημα. Ενώ δεν θέλουμε να παίζουμε με αντεπιθέσεις, δυστυχώς έτσι εξελίχθηκε το δεύτερο ημίχρονο.
» Κάναμε πράγματα που δεν θέλουμε να κάνουμε. Εμείς θέλουμε να φτάνουμε στην περιοχή με περισσότερους παίκτες και μέσα από την καλή οργάνωση και την καλή κυκλοφορία να δημιουργούμε ευκαιρίες. Δεν θέλουμε να παίζουμε με αντεπιθέσεις».

Παράσχος: Έπρεπε να προηγηθούμε, ήμασταν άτυχοι
Ο Γιώργος Παράσχος είδε την ομάδα του να είχε κλασικές ευκαιρίες, αλλά να δέχεται και το γκολ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λίνο.
«Η ομάδα που έπρεπε να προηγηθεί ήμασταν εμείς. Κάναμε κλασικές ευκαιρίες, είχαμε και δοκάρι. Ενώ ήμασταν καλοί και οργανωμένoi στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δίχως να μας κάνει μια ευκαιρία. Είχαμε πει ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από εκείνη τη πλευρά λόγω της παρουσίας του Λίνο, αλλά δεν αποφύγαμε το γκολ».
Στη συνέχεια εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την εγκυρότητα του φάουλ:
«Έχω μια αμφιβολία σχετικά με το κατά πόσο ήταν αμυντικό το φάουλ, γιατί νομίζω ότι ήταν επιθετικό. Μετά είχαμε την ατυχία να δεχθούμε ένα δεύτερο γκολ. Δεν παρατήσαμε το παιχνίδι και προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να απειλήσουμε.
» Δυσκολευτήκαμε όμως απέναντι σε μια καλή οργανωμένη άμυνα και δεν μπορέσαμε να κάνουμε τις κλασικές φάσεις ώστε να μπούμε στο παιχνίδι. Όπως και να χει, έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα, η οποία δίνει τον καλύτερο εαυτό της σε κάθε παιχνίδι».

Ο Λίνο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση της ομάδας του, θεωρώντας ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα.
«Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Θέλαμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς και είμαστε ικανοποιημένοι που τα καταφέραμε. Είχαμε κάποια προβλήματα στην αρχή του παιχνιδιού. Προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε, αλλά είχαμε πρόβλημα. Τελικά, ήρθε το πρώτο γκολ έπειτα από δική μου εκτέλεση φάουλ.
» Είδα την κίνηση του τερματοφύλακα και εκτέλεσα αναλόγως. Ήρθε γρήγορα και το δεύτερο γκολ από τον Αραμπατζή, το οποίο μας έκανε να ηρεμήσουμε. Ψάξαμε και το τρίτο γκολ, δεν ήρθε, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα».