Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Εθνική Παίδων

Ελλάδα-Μολδαβία 2-2
Η Εθνική Παίδων αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Μολδαβίας
και εξασφάλισε την πρόκριση στην ενδιάμεση φάση (elite round) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2010. Η ελληνική ομάδα κατάφερε, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ (0-2 στο 28΄) και να πανηγυρίσει την πρόκριση, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του 9ου προκριματικού ομίλου.
Η Μολδαβία ξεκίνησε καλύτερα και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 χάρη στα γκολ των Ιούρκου (21΄), Ντίμα (28΄). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεπέρασε γρήγορα το σοκ των δύο τερμάτων, μειώνοντας με τον Διαμαντάκο στο 37΄, ενώ είχε σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο, η εθνική μας πίεσε για την ισοφάριση και τα κατέφερε στο 74΄ με το χτύπημα πέναλτι του Διαμαντάκου (ανατροπή Ρουγκάλα από τον Κοβτούν).
Ο διαιτητής Φαρίζ Γιουσίφοβ από το Αζερμπαϊτζάν παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Φουρλάνο, Χαρμάνα, Ντίμα.
ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνος, Καραγκούνης, Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Μπουγαΐδης, Πολυχρονάκης (41΄ Προβατίδης), Μαυριάς, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Αριανούτσος (54΄ Χαρμάνας), Κατίδης

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Ραϊλεάν, Σβέντουλ (71΄Μόντιρτσα), Κοβτούν, Γιαρντάν, Μπίβολ, Ράτα, Ντίμα, Ιούρκου, Πάτιτς, Λίσα, Σόλομιν
Την απευθείας πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης πήρε και η Νορβηγία, καθώς επικράτησε της διοργανώτριας του τουρνουά, Ιταλίας, με σκορ 2-0.