Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Α.Παπαρήγα: "Να βρείτε το μάστορα σας από το λαό"
Την ριζική αντίθεση του κόμματός της σε όλη τη προγραμματική κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης, εξέφρασε το Σάββατο γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.
Παράλληλα, έκανε λόγο για «αναιμικές» ελπίδες και απαιτήσεις, που καλλιέργησε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ και εμφανίζει τώρα στις προγραμματικές του δηλώσεις.

«Απέναντι σε αναιμικές απαιτήσεις και ελπίδες μπορεί να χειριστεί καλά και το εμπόριο του φόβου και της ελπίδας», είπε, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες και στη ΝΔ, επειδή «ενίσχυσε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ με το να το κατηγορεί για παροχολογία».
Η γγ του ΚΚΕ προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει την ίδια συντηρητική πολιτική με τη ΝΔ, γιατί «δεν προέρχεται από παρθενόγεννηση, αλλά έχει δώσει δείγματα γραφής, τόσο όταν ήταν κυβέρνηση, όσο και όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση».
«Δεν είπατε ότι καταργείτε κανένα αντιλαϊκό νόμο της ΝΔ. Μιλάτε μόνο για αλλαγή και αναμόρφωση. Υπάρχει νέα σελίδα, όχι όμως σε αλλαγή πολιτικής. Κύρια κατεύθυνση είναι να ασκηθεί πίεση στο λαό. Εμείς θα συμβάλουμε να μην εφαρμοστούν οι πολιτικές αυτές», συμπλήρωσε.
Η κα Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν είπε τίποτα για το πρόγραμμα Αλμούνια, «που οδηγεί στο τελικό γκρέμισμα των κατακτήσεων των εργαζομένων, αλλά και στην ανασφάλεια, ούτε αν θα συνεχίσει την ίδια οικονομική καπιταλιστική πολιτική, που όξυνε τη κρίση».
Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι δεν ανέφερε τίποτα για το θέμα της COSCO και εκτίμησε ότι «θα "μακιγιάρει" τη συμφωνία, που θα υπογράψει με τους Κινέζους».
«Εσείς, ως κόμμα, αποδείξατε ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερους ελιγμούς. Εμείς είμαστε αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, που εσείς ξεκινήσατε, μετατρέποντάς τα σε ΑΕ και η ΝΔ ασθμαίνουσα έκλεισε τη συμφωνία», υποστήριξε η κα Παπαρήγα, εκφράζοντας, παράλληλα, την εκτίμηση ότι «με τη νέα συμφωνία κανείς δεν εγγυάται ότι δεν αποκλείεται, πέραν των φοροαπαλλαγών που θα έχουν οι Κινέζοι, να μπορούν να παράγουν και κινεζικά προϊόντα».
Αμφιβολίες εξέφρασε η κα Παπαρήγα και για όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την Παιδεία και για τον Πολιτισμό, ενώ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει πιο συγκεκριμένα για την εξωτερική πολιτική απέναντι στη Τουρκία και για τη λύση του Κυπριακού.
«Διαφωνούμε με όλο το παραγωγικό μοντέλο, που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, όχι μόνο γιατί είναι καπιταλιστικό, αλλά γιατί οδηγεί σε ένα μοντέλο με μια χώρα ακόμα πιο εξαρτημένη και ευάλωτη στις κρίσεις», σημείωσε η κα Παπαρήγα, καταθέτοντας τις προτάσεις του κόμματός της για την αντιμετώπιση άμεσων ζητημάτων.
«Εμείς θα σας παλέψουμε, όπως κάναμε και με τη ΝΔ, που ακολούθησε μια συντηρητική πολιτική. Σημασία, όμως, δεν έχει να σας παλεψουμε εμείς από τη Βουλή, αλλά να βρείτε το μάστορα σας από το λαό», είπε κλείνοντας την ομιλία της η γγ του ΚΚΕ.